1.200 de concedieri, în protocolul pe care Marin Condescu vrea să-l încheie cu Ministerul Energiei

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Maricel Popa, a fost ieri la Târgu Jiu unde a avut întâlniri cu administrația CEO, sindicate și cu șeful Consiliului Județean, Ion Călinoiu. Maricel Popa, în declarațiile date presei, a vorbit evaziv despre un anume consens la care trebuie să ajungă conducerea CEO cu sindicatele încât să fie bine, după cum a explicat directorul Diviziei Energetice, Aurel Medințu.

Maricel Popa a avut declarații evazive, fără să aducă nimic nou cu privire la situația companiei. Întrebat de ziariști, acesta a spus că a avut discuțiii cu sindicatele despre care nu poate da detalii, anunțând grăbit că negocierile au fost reluate. Nimeni nu a aflat care este subiectul negocierii între administrația și sindicatele din CEO, despre care a pomenit ministeriabilul. Acesta a fost însoțit și de consilierul ministrului Energiei, Gavril Baican.

Condescu cere un număr dublu de concedieri

Cert este că șeful FNME, Marin Condescu, i-a înmânat lui Maricel Popa un protocol cu mai multe puncte, pe care, teoretic, ar trebui să-și pună semnătura și conducerea Ministerului Energiei: „Din câte am putut să observ, în acea hârtie a lui Marin Condescu, pe care ne-a arătat-o domnul Popa, era un punct cu privire la reducerea costurilor și disponibilizarea a 1.200 de salariați ai companiei, în 2014”, a declarat directorul Medințu. Amintim că administrația CE Oltenia a făcut cunoscut că numărul maxim de concedieri în 2014 va fi de 600, fiind vorba în special de salariați aflați în prag de pensionare, care ar putea beneficia de plăți compensatorii și ajutor de stat în timpul rămas până la pensie.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad