1.200 de mineri, în șomaj tehnic. Discuții, azi, în comisia paritară a CEO

- CEO oprește livrarea cărbunelui către RAAN Severin
- FNME, casele de cultură la control!

Administrația CE Oltenia a invitat sindicatele din minerit și energie la negocieri pe trei teme. Acestea vizează intrarea în șomaj tehnic a aproximativ 1.200 de mineri de la Husnicioara, ajutoarele financiare pentru salariații CEO aflați în dificultate, administrația cerând sindicatelor FNME să vină și cu o evidență foarte clară privind casele de cultură pe care le folosește.

Ultimul punct va fi luat în discuție dat fiind „precedentul Fluerătoru”. Mai exact,  liderul Cristea Fluerătoru, aflat acum în arest preventiv,  a transformat casa de cultură din Motru, administrată de sindicat, într-un SRL, primind contracte bănoase de prestări servicii din partea societăților de stat din minerit și energie. În această situație, banii ajungeau în conturile sale. Liderul sindical este cercetat în aceste zile și pentru asta.

Evacuare din spațiile CEO

Prin urmare, conducerea CEO vrea să inventarieze toate aceste spații și implicit pe cine le folosește, mai ales că sindicatele FNME dețin sedii ale căror cheltuieli sunt suporate de Complexul Energetic Oltenia.  Astfel,  sindicatele trebuie să scoată bani din buzunar pentru utilități și chiar chirie, CE Oltenia fiind proprietarul. Administrația companiei este interesată și de sediul central al FNME, din centrul orașului, spațiu pe care CE Oltenia vrea să-l valorifice în perioada următoare, existând posibilitatea ca sindicatele, în cazul în care nu își vor achita cheltuielile, să fie evacuate.

Șomaj tehnic

Astăzi, în comisia paritară, administrația și sindicatele vor negocia și în privința unei alte probleme. Este vorba despre datorii de mii de miliarde de lei vechi, neachitate de RAAN Severin, din cauza cărora minerii de la cariera Husnicioara vor fi trimiși în șomaj tehnic. Administrația CE Oltenia a decis să nu mai livreze cărbune societății severinene, fiindcă nu primește niciun ban. În această situație, minerii care scot cărbune la Husnicioara, rămân fără obiectul muncii. 1.200 de salariați vor fi trimiși în șomaj tehnic pentru o perioadă ce nu a fost încă stabilită.

Negocieri

Sindicatele FNME și FNSE „Univers” au fost chemate la negocieri după o bună perioadă de timp. „Am transmis sindicatelor o ordine de zi, solicitându-le să o completeze. Până astăzi ( ieri, n.red.) nu am primit niciun răspuns și prin urmare, nu vom avea alte teme de discuție, înțelegând că sindicatele sunt de acord cu punctele specificate de noi în ordinea de zi”, a declarat unul dintre membrii Directoratului CE Oltenia, Aurel Medințu.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad