10 locuri la fel de misterioase ca Triunghiul Bermudelor (I)

Triunghiul Bermudelor nu este singurul loc încărcat de mister în care au loc evenimente inexplicabile încă. Multe alte regiuni ascund tot atâtea secrete, pe care turiştii sau oamenii de ştiinţă încearcă zadarnic să le descifreze.

Munţii Superstiţie

La est de Phoenix, Arizona, Statele Unite ale Americii, se găseşte un lanţ muntos numit Munţii Superstiţie, despre care circulă o mulţime de legende care mai de care mai surprinzătoare. Se pare că, undeva în anii 1800, un bărbat pe nume Jacob Waltz a descoperit aici o uriaşă mină de aur. Bărbatul nu a dezvăluit locul decât pe patul de moarte, atunci când i-a spus unei singure persoane drumul către comorile acestor munţi. În ciuda numeroaselor expediţii, mina de aur nu a fost găsită niciodată. Unii spun că spiritele oamenilor care şi-au pierdut viaţa în căutarea aurului încă bântuie munţii. O altă legendă locală susţine că piscurile sunt păzite de creaturi numite Tuar-Rangers, omuleţi care trăiesc în peşteri şi tuneluri. În plus, unii apaşi cred că intrarea în Iad se află chiar în aceşti munţi.

Anomalia din Atlanticul de Sud

Ei bine, se pare că Triunghiul Bermudelor există şi în spaţiu, dacă ne raportăm la evenimentele ce au loc într-o zonă din Atlanticul de Sud, acolo unde banda de radiaţii numită centura Van Allen se află cel mai aproape de suprafaţa Pământului. În largul coastei Braziliei, această anomalie pare a fi responsabilă de numeroase probleme ale sateliţilor, ale navelor spaţiale, ale activităţii telescopului şi Staţiei Spaţiale Internaţionale. Astronauţii au raportat nu doar defecţiuni tehnice, ci şi apariţia unor stele căzătoare. Cauza pare a fi nivelul mare de radiaţii care se acumulează în acest punct, dar oamenii de ştiinţă nu sunt încă siguri cum şi de ce apar aceste efecte.

Lacul Anjikuni

În regiunea îndepărtată Kivalliq, Nunavut, în Canada, se găseşte un lac plin de mistere, în jurul căruia planează încă multe întrebări. Ei bine, mulţi cred că lacul ar fi responsabil de dispariţia locuitorilor unui sat întreg. În noiembrie 1930, un vânător a ajuns în satul de lângă lacul Anjikuni, descoperind cu stupoare că sătenii dispăruseră, lăsând în urma lor gospodăriile intacte. În plus, se pare că mai multe morminte din cimitir fuseseră deschise şi golite, iar în apropierea satului, 7 câini muriseră de foame, în ciuda hranei aflate în apropiere. Multe ipoteze au circulat de-a lungul timpului cu privire la strania dispariţie, de la extratereştri şi vampiri până la fantome. Misterul nu a fost elucidat nici până astăzi.

Marea Diavolului

Marea Diavolului sau Triunghiul Dragonului, cum i se mai spune, este o regiune din Oceanul Pacific responsabilă cu numeroase dispariţii sau evenimente ce implicau lumini şi obiecte inexplicabile. De altfel, autorităţile japoneze consideră zona una periculoasă. În jurul acestui triunghi circulă mai multe legende. Se pare că însuşi Kublai Khan ar fi pierdut 40.000 de oameni atunci când a încercat să invadeze Japonia, trecând prin această zonă. În plus, în 1952, guvernul nipon a trimis o navă de cercetare, care a dispărut şi ea fără urmă. În ceea ce priveşte cauzele acestor fenomene stranii, extratereştrii, porţile către universuri paralele sau activitatea vulcanică intensă sunt câteva dintre cele mai vehiculate ipoteze.

Ferma Bigelow

În trecut, această proprietate de aproape 200 de hectare din nord-vestul statului Utah era cunoscută sub numele de Ferma familiei Sherman sau Ferma Skinwalker. Nenumărate evenimente stranii au fost raportate aici, încă din anii ’50, însă, odată cu preluarea fermei de Terry şi Gwen Sherman în 1994, incidentele misterioase s-au înmulţit. În prima zi, aceştia au raportat apariţia unui lup imens care părea a fi imun la gloanţe. În mod ciudat, urmele lăsate de lup în pădure se opreau brusc, ca şi cum animalul dispăruse. Familia Sherman a raportat de-a lungul timpului şi apariţia OZN-urilor, a sferelor plutitoare şi a unor mutilări ale animalelor. Aceştia au vândut până la urma ferma lui Robert Bigelow, fondatorul National Institute for Discovery Science, care dorea să studieze îndeaproape misterele fermei.

www.ziare.com

Categoria: Mistere

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad