10 miliarde de euro, în cinci ani, pentru noul serviciu secret

Jurnalul Naţionale: Intenţia DNA a înfiinţa un serviciu propriu secret este în discuţie publică. Deja s-au exprimat numeroase puncte de vedere care exprimă îngrijorarea faţă de transformarea DNA într-un “stat în stat”, o instituţie fără control, al cărui scop a fost în numeroase ocazii deturnat de ingerinţele politice. Deşi apare în rapoartele proprii de evaluare ca o instituţie imparţială, care îşi supralicitează meritele şi este privită excesiv de pozitiv în rapoartele MCV, opiniile din România “topesc” imparţialitatea DNA, care apare în ipostaza de braţ de fier care loveşte ţintit în adversarii lui Băsescu Traian. Nota de fundamentare pentru înfiinţarea acestui veritabil serviciu ascunde însă o uriaşă drenare de fonduri pentru funcţionarea noii structuri. Strecurată abil sub motivul “suplimentarea numărului maxim de posturi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, nota de fundamentare a respectivei hotărâri cuprinde mijloacele financiare alocate, care transformă DNA într-un turn de aur, cu un buget anual de neimaginat. Astfel, numai pentru cheltuielile de personal se alocă suplimentar, la nivelul unui an, 8.204.096 mii lei. Echivalentul în euro este de 1,86 miliarde euro! Dacă adăugăm şi bugetul pentru bunuri şi servicii, necesar “suplimentării numărului maxim de posturi”, statul român alocă peste 2 miliarde de euro!

Cifrele sunt afişate şi asumate de Ministerul Justiţiei, nu sunt rodul închipuirii jurnalistice! Cele 2 miliarde de euro urmează să asigure activitatea a 50 de ofiţeri – trecuţi în schemă cu gradul de comisar-şef, adică echivalentul, pe stil vechi al colonelului. Ce se intenţionează cu uriaşa investiţie programată să transforme DNA în cea mai luxoasă unitate de luptă anticorupţie din lume în care un colonel are un suport financiar de 40 de milioane de euro anual!? Anticorupţia naşte monştri financiari în România! Mai multe, pe http://jurnalul.ro/stiri/observator/2-miliarde-e-pentru-50-de-colonei-la-dna-noul-serviciu-secret-va-beneficia-de-fonduri-exorbitante-10-miliarde-de-euro-pentru-5-ani-652994.html

Categoria: Ultima oră

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad