13 posibile cauze ale impotenţei

Disfuncţia erectilă, denumită şi impotenţă, este una dintre cele mai mari probleme cu care se poate confrunta un bărbat şi constă în incapacitatea de obţine sau menţine erecţia pe tot parcursul actului sexual. Astfel, impotenţa duce inevitabil la pierderea abilităţii de a ejacula, ceea ce poate fi extrem de frustrant pentru ambii parteneri.
Momente precum cele descrise mai sus  pot apărea la majoritatea bărbaţilor la un anumit moment dat în viaţă, însă studiile realizate de către experţi arată că cea mai afectată categorie este cea a seniorilor.
Deşi impotenţa ocazională nu este văzută neapărat ca o problemă, atunci când astfel de episoade se repetă pe o lungă perioadă de timp, se poate ajunge la un nivel crecut de stres emoţional, caracterizat prin depresie, lipsa încrederii în sine şi izolarea socială.
Prin urmare, pentru a trata trebuie să cunoaştem cauza, deci vom afla în următoarele rânduri care sunt cel mai des întâlnite motive pentru care apare impotenţa masculină.

Iată 6 probleme de natură emoţională care pot influenţa în mare măsură viaţa sexuală a bărbaţilor:
1. Grijile;
2. Frica;
3. Stresul;
4. Furia;
5. Depresia;
6. Lipsa de interes sexual pentru parteneră.

În ceea ce priveşte cauzele fizice ale problemelor erectile, putem aminti:

1. Nivelul redus de testosteron, care poate fi tratat prin terapii hormonale;
2. Efectele adverse ale anumitor medicamente, inclusiv a celor din categoria antidepresivelor, antihipertensivelor sau celor antiepileptice;
3. Anumite răni survenite la nivel nervos;
4. Boli precum diabetul sau afecţiunile renale;
5. O reducere a presiunii sangvine la nivelul penisului, ca urmare a îngroşării arterelor odată cu înaintarea în vârstă;
6. Consumul excesiv de alcool, tutun sau alte substanţe psihotrope;
7. Reacţie adversă survenită în urma intervenţiilor chirurgicale pentru îndepărtarea prostatei sau la nivelul tractului urinar.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad