15 primării au nevoie de bani pentru continuarea unor proiecte

Un număr de 15 administrații publice locale au nevoie de realocare de fonduri bănești pentru ducerea la bun sfârșit sau doar continuarea unor proiecte precum modernizarea unor drumuri, reabilitarea unor unități școlare, reabilitarea unor sisteme rutiere.

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Gorj le-a cerut primarilor din județ să trimită până la jumătatea lunii o situație exactă a proiectelor care se află în derulare pe raza fiecărei administrații publice locale. O parte din edilii locali s-au conformat, astfel încât, în urma acestei solicitări, au fost comunicate informaţii privind proiecte aflate în implementare pentru reabilitarea de drumuri locale, reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ – şcoli, de la un număr de 15 primării, respectiv 4 oraşe (cu 4 lucrări la unităţi de învăţământ şi o lucrare de reabilitare de drum local) şi 11 comune (cu 17 proiecte aflate în implementare, din care 6 lucrări pentru reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ – şcoli). Informaţiile primite din judeţ au fost centralizate şi transmise la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. „S-a primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu privire la evaluarea riscurilor în implementarea programelor operaţionale şi adoptarea de măsuri alternative pentru a evita dezangajarea automată a fondurilor structurale, atât la finele anului 2013, cât şi la finele actualei perioade de programare, precum şi analiza posibilităţii realocării de fonduri către Programul Operaţional Regional 2007-2013 de la Programul Operaţional Sectorial Transport 2007-2013 şi Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013. Prin această adresă am fost informaţi asupra posibilităţii ca aceste fonduri suplimentare, ce vor fi alocate Programului Operaţional Regional, să fie utilizate fie pentru finanţarea proiectelor din lista de rezervă POR, fie pentru finalizarea proiectelor mature finanţate în cadrul altor programe naţionale (Programul Naţional de Dezvoltare Locală, programul de reabilitare a unităţilor de învăţământ derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale – respectiv şcoli). De aceea am solicitat primarilor să trimită starea investițiilor”, a spus Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad