150 de mineri şi energeticieni vor picheta (zilnic) Guvernul, începând cu 22 iulie


Consiliul de Coordonare al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) a stabilit ca, începând cu 22 iulie, minerii şi energeticienii să picheteze sediul Guvernului. Sindicaliştii aşteaptă mai întâi întâlnirea din această săptămână cu secretarul de stat din Ministerul Economiei, Maricel Popa, pentru a clarifica situaţia creată în ultima perioadă la CE Oltenia şi pentru a găsi soluţii de redresare a companiei energetice.
Liderii de sindicat care fac parte din forul de conducere al FNME au hotărât sâmbătă, la Motru, să-i întrebe încă o dată pe membrii de sindicat, salariaţi ai CEO, ce formă de protest cred că ar trebui organizată pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă unitatea energetică.

De vizita secretarului de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa, programată să aibă loc zilele viitoare, depind în mare parte acţiunile sindicale ale FNME. Liderii sindicali aşteaptă întâlnirea cu oficialul de la Bucureşti pentru a clarifica situaţia creată în ultima perioadă la CE Oltenia şi pentru a găsi soluţii de redresare a companiei energetice. După rezultatul acestei întâlniri şi în funcţie şi de opţiunea membrilor sindicatelor afiliate FNME, salariaţi ai companiei energetice, care vor trebui să răspundă din nou în aceste zile cu privire la formele de protest pe care doresc să le întreprindă în viitorul apropiat, este foarte posibil ca începând de săptămâna viitoare, manifestările minerilor şi energeticienilor să înceapă chiar la Bucureşti, unde aproximativ 150 de sindicalişti vor picheta, zilnic, sediul Guvernului.
Liderul sindical Cristea Fluerătoru a declarat că prin pichetarea Guvernului se încearcă atragerea atenţiei asupra situaţiei cu care se confruntă CEO. „În primul rând ne interesează să tragem un semnal de alarmă serios în legătură cu soarta companiei energetice şi a salariaţilor acesteia, dar vom denunţa şi managementul defectuos al directorului Laurenţiu Ciurel, precum şi hotârârile abuzive ale Directoratului din ultima vreme”, a spus Fluerătoru.


Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad