20.000 lei amendă pentru munca la negru

Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj a desfăşurat mai multe acţiuni de îndrumare, prevenţie şi control in domeniul relațiilor de muncă și al securităţii si sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 24 controale, dintre care 23 controale pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. A fost depistat un angajator care utiliza „munca la negru” având două persoane fără forme legale de angajare. În aceste condiții, a fost aplicată o sancțiune în cuantum de 20.000 lei. Angajatorul depistat cu persoane la negru desfășura activitate în construcții în comuna Albeni. Au fost aplicate alte două sancțiuni contravenționale la doi angajatori, în valoare de 21.500 lei. În domeniul sănătăţii și securităţii în muncă s-au efectuat 26 controale pentru respectarea prevederilor legale, în care au fost depistate 16 de neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării si funcţionării comitetului de securitate si sănătate în muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă, stingătoare auto expirate.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad