20 de grade Celsius începând de luni

În ultimele zile, în mai multe zone ale ţării, s-au înregistrat cele mai mici temperaturi din ultimii 80 de ani pentru această perioadă a anului. Potrivit meteorologilor, până sâmbătă se vor atinge noi recorduri negative, iar săptămâna viitoare, mercurul termometrului va urca iar la 20 de grade Celsius.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare cu privire la temperaturile foarte scăzute de care vom avea parte, în toată ţara, până sâmbătă. În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, cu viteze de 45-50 km/h la rafală şi trecător, mai ales în zona litoralului, 60-70 km/h.
În următoarele zile, vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice care se vor situa cu 10-15 grade sub mediile multianuale ale primei decade a lunii octombrie. Potrivit specialiştilor meteo, în depresiuni şi la munte vor fi chiar şi minus 6 grade. Precipitaţiile se vor diminua de la o zi la alta şi vor cădea doar la munte, sub formă de ninsoare. Noaptea, mercurul termometrului va scădea sub zero grade, însă de luni începe să se încălzească simţitor. „De săptămâna viitoare, cel puţin zece zile ne vom bucura de o toamnă blândă. Ziua vom avea chiar şi 20 de grade Celsius, iar noaptea temperaturile rămân pozitive”, susţin reprezentanţii ANM.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad