25 de infracțiuni în trafic și sute de amenzi contravenționale, în două zile

În weekendul care a trecut, poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică a cetăţenilor, precum şi pentru sancţionarea persoanelor care încalcă prevederile legale.

De asemenea, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pe şoselele din judeţ, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Pe parcursul zilelor de vineri, 19 iulie, şi sâmbătă, 20 iulie, poliţiştii au constatat 25 infracţiuni, din care 19 în flagrant, iar ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat peste 390 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 de lei. Dintre acestea, 50 de sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 rep. pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 22 conform prevederilor Legii nr. 12/1990 rep., privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în timp ce 313 sancţiuni au fost aplicate participanţilor la traficul rutier, care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, s-au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 18 permise de conducere şi s-au retras 9 certificate de înmatriculare.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad