3.000 de lei pentru elevii de 10

Veste bună pentru elevii au reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat. Deputaţii au aprobat marţi proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 13/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare referitoare la premierea elevilor care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat 2013.

Cei 122 de elevi care examenul de Bacalaureat la sfârșitul anului școlar 2012-2013 și au obținut media 10 au un motiv de bucurie. Guvernul a decis ca pentru performanța lor, elevii să fie recompensați cu suma de 3.000 de lei fiecare. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr.13/2013, urmând a fi propus pentru promulgare şefului statului.

Doi elevi gorjeni au obținut nota 10 la Bac

În sesiunea iunie-iulie 2013, la nivelul țării, 122 de absolvenți, din promoția curentă, au luat 10 la Bac. Anul acesta, la nivelul județului Gorj, doar doi dintre elevii care au susținut Bacalaureatul au reușit să obțină nota maximă la toate cele trei probe scrise ale examenului. Este vorba despre un elev de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și un elev al Colegiului Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu.
În urma afișării primelor rezultate ale Bacalaureatului, județul Gorj a avut o promovabilitate de 56,99%, cu zece procente mai mare decât anul trecut. În urma rezolvării contestațiilor, promovabilitatea a crescut până la 57,54%.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad