3 meciuri în 8 zile pentru Nini and Co., la debutul în campionat

Retragerea CSS Giurgiu din campionat a dus la schimbarea programului pentru noul sezon. Formaţia de baschet gorjeană Energia Rovinari va debuta oficial mai întâi în Cupa României şi abia apoi în campionat.

Şedinţa Federaţiei Române de Baschet desfăşurată la începutul acestei săptămâni a stabilit ca sezonul 2013-2014 al Ligii Naţionale de baschet masculin să înceapă pe data de 5 octombrie. Astfel, prima faza a Cupei României va consemna debutul oficial de sezon pentru Energia Rovinari, care va juca pe 21 septembrie la Mediaş cu Gaz Metan, iar returul pe 28 septembrie, acasă. Conform noii trageri la sorţi efectuate pentru L.N.B.M., în prima etapă de campionat, echipa gorjeană va întâlni în deplasare pe Chiajna, apoi în etapa a doua, intermediară, va juca la Cluj cu Mobitelco pe data de 9 octombrie, iar în etapa a treia, cel mai probabil pe 13 octombrie, este programată acasă partida cu CSU Sibiu. Turul de campionat se încheie pe 21 decembrie 2013, iar returul demarează pe 18 ianuarie 2014, finalul sezonului regulat urmând a fi consemnat pe 5 aprilie 2014. Faza Play-Off începe pe 25 aprilie, iar sezonul se va încheia cel târziu pe 12 iunie. Conform deciziei Federaţiei Române de Baschet, nicio echipă nu va retrograda la finele acestei ediții de campionat. Dacă Farul Constanța se va retrage din campionat, atunci, în fiecare etapă, echipa care ar trebui să întâlnească gruparea de pe litoral va sta.

„Programul este unul echilibrat”

Imediat după stabilirea noului ţintar al Ligii Naţionale de Baschet Masculin, oficialii Energiei şi-au făcut calculele pentru sezonul 2013-2014. Prezent la tragerea la sorţi de la Federaţia Română de Baschet, preşedintele clubului Energia, Laurenţiu Răuţ, s-a arătat, în mare, mulţumit de ultimele modificări ale calendarului competiţional. Marele câştig pare a fi acela că formaţia antrenată de Florin Nini a mai câştigat un răgaz pentru a-şi pune la punct pregătirea, după schimbările masive de efectiv suferite în această vară: „Este adevărat, e un program destul de aglomerat la debut, pentru că vom juca trei meciuri într-o săptămână. Dar, pe de altă parte, e bine că am scăpat de Târgu Mureş, o echipă foarte bună şi în plus mai câştigăm aproape o săptămână de pregătire, iar antrenorul Florin Nini se întoarce pe 16 la Târgu Jiu. Concluzia ar fi că programul este unul echilibrat, iar după ce scăpăm de primele trei etape, va fi OK”, a ţinut să declare şeful clubului gorjean, Laurenţiu Răuţ.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad