3 motive pentru care nu ar trebui să-ţi mai pese de ce cred alţii despre tine

Ne place să ştim că cei din jur au o părere bună despre noi, iar pentru acest lucru am fi în stare să facem orice compromis. Uneori, ne îmbrăcăm într-un anumit fel, pentru a fi pe placul altora, iar alteori spunem lucruri în care nu credem, dar care ştim că ar fi pe placul celor din jur. Acest comportament denotă o lipsă de încredere în propria persoană şi în loc să ne ajute să evoluăm, ne determină să ne plafonăm, ne inhibă gândurile, acţiunile şi comportamentul. Şi tu obişnuieşti să ţii cont de ceea ce cred alţii despre tine? Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să-ţi mai pese de părerile celorlalți.

1. Înţelege că niciodată nu poţi fi pe placul tuturor

Oricât de mult te-ai strădui să fii pe placul celor din jur, trebuie să înţelegi că nu ai cum să fii apreciat de toată lumea. Dita von Teese a spus că „poţi fi cea mai frumoasă şi mai zemoasă piersică din lume, că tot se va găsi cineva care să spună că urăşte piersicile”. Aşadar, nu te mai strădui să fii pe placul celorlalţi, ci încearcă să fii pe placul tău, să fii mulţumită de persoana ta. Cu cât ţii cont mai mult de ceea ce cred ceilalţi despre tine, cu atât vei avea mai puţină încredere în ceea ce faci.

2. Trebuie să-ţi trăieşti viaţa după bunul plac

Nu este normal să îţi schimbi comportamentul, gândirea sau înfăţişarea doar pentru că cei din jur vor acest lucru. O singură viaţă ai, pe aceea trebuie să o trăieşti după bunul tău plac, fără să-ţi pese de ceea ce cred alţii despre tine. Pe măsură ce încerci să-i mulţumeşti pe cei din jurul tău, aduni tot mai multe frustrări şi regrete. Nu trăieşti pentru alţii, ci trăieşti pentru tine. Vorbele celebrei Coco Chanel au devenit un moto pentru mulţi: „Nu-mi pasă ce gândiţi despre mine. Eu nu mă gândesc la voi deloc”.

3. Celorlalţi oricum nu le pasă de tine

Chiar dacă eşti criticat, bârfit, judecat de cei din jur, nu ar trebui să pui la suflet. Aşa este firea omului, făcută să judece. Şi tu la rândul tău îi judeci şi îi critici pe alţii pentru acţiunile lor, dar de fapt prea puţin îţi pasă de ei. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul tău. Chiar dacă alţii dau impresia că sunt foarte interesaţi de viaţa ta, de fapt nu le pasă dacă te îmbraci în costum sau în fustă scurtă, dacă te razi în cap sau te vopseşti blondă, dacă iubeşti un bărbat mai în vârstă sau o femeie mai tânără sau dacă îţi cheltuieşti toate economiile pe distracţii. Ai încredere în tine şi procedează aşa cum crezi tu de cuviinţă, nu aşa cum s-ar aştepta alţii s-o faci!

www.acasa.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad