30.000 de doze de vaccin, pentru gorjeni

Aproximativ 30.000 de doze de vaccin antigripal urmează să ajungă în județul Gorj. Deși în acest moment nici în farmacii și nici în depozitul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu se găsește vaccinul, reprezentanții instituției dau asigurări că atunci când va începe campania de vaccinare, dozele de vaccin vor fi în stoc, catagrafia fiind deja gata, iar comanda de vaccin dată.

Oscilațiile de temperatură din ultimele săptămâni au crescut numărul de viroze înregistrate de medicii gorjeni. Potrivit reprezentanților DSP Gorj, la începutul acestei luni s-a desfășurat catagrafia persoanelor care necesită vaccinare împotriva gripei, urmând ca la mijlocul lunii noiembrie să înceapă campania de vaccinare. Pentru campania de anul acesta au fost solicitate aproximativ 30.000 de doze de vaccin antigripal. „Am solicitat 27.700 de doze de vaccin antigripal, doze pe care noi le-am solicitat în urma catagrafiei pe care au făcut-o medicii de familie. Avem înregistrați 1.247 de copii, 226 de gravide, cadre medicale – 2. 662, personal din instituții de ocrotire – 707, iar persoane peste 65 de ani – 14.000. De asemenea, între 30 și 64 de ani avem 8.800 de persoane care au fost catagrafiate”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
Specialiștii susțin că riscul de a contacta un virus în această perioadă este destul de mare din cauza trecerilor bruște de la o temperatură la alta. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vom avea parte de vreme mohorâtă și ploi.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad