30 de miliarde pentru școlile gorjene

Programul de reabilitare a școlilor din municipiul Târgu Jiu va continua și în acest an. Primăria Târgu Jiu a alocat aproximativ 30 de miliarde pentru lucrările de renovare și igienizare a unităților școlare din Târgu Jiu. De asemenea, va fi alocată suma de 150 de milioane de lei vechi pentru sistemul de supraveghere video folosit în centrele de examen la Bacalaureat.

Mai multe licee și școli generale din municipiul Târgu Jiu vor fi renovate în decursul acestei verii, astfel încât, în anul școlar 2013-2014, elevii să beneficieze de condiții optime atunci când sunt la cursuri. „În acest an, în baza programului de investiții aprobat de ordonatorul principal de credit însușit de Serviciul Tehnic de Investiții, vor continua lucrările de renovare, în principal la grupurile sociale de la căminul Colegiului Național «Tudor Vladimirescu» din Târgu Jiu, de la C.T. „Ion Mincu”, de la Școala generală Nr.5, Școala Generală Nr. 8 și la Liceul de Muzică și Arte Plastice «Constantin Brăiloiu» din Târgu Jiu. Se vor efectua lucrări de renovare a fațadelor, lucrări de împrejmuire și alte lucrări de renovare”, a spus Constantin Fârță, directorul Direcției Publice de Patrimoniu.

Clasele pregătitoare nu sunt o problemă

Clasele pregătitoare nu vor fi o problemă în noul an școlar. Potrivit reprezentanților administrației locale, toți copiii înscriși în această primăvară au un loc asigurat și sunt așteptați cu săli de clasă amenajate corespunzător. „Clasele pentru grupa pregătitoare asigură un număr de 670 de locuri. Totul este organizat, iar locurile au fost repartizate astfel încât în toamna acestui an să nu întâmpinăm probleme nici în ceea ce privește asigurarea condițiilor materiale și organizatorice, nici în ceea ce privește asigurarea utilităților”, a spus Constantin Fârță.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad