300 de târgujieni răuplatnici și-au pierdut locurile de parcare

Anul acesta, 300 de târgujieni, proprietari de autoturisme, și-au pierdut locurile de parcare dintre blocuri din cauza faptului că nu au achitat la timp contravaloarea contractului de parcare încheiat cu municipalitatea.

În municipiul Târgu-Jiu au fost amenajate, în ultimii ani, peste 4.500 de locuri de parcare, iar 3.500 dintre ele au fost date în folosința târgujienilor. Între proprietarii de autoturisme și municipalitate se încheie un contract, iar fiecare târgujian care beneficiază de un astfel de loc de parcare plătește 120 lei pe an. Din păcate, autoritățile s-au văzut nevoite să rezilieze 300 de contracte din cauza faptului că există târgujieni rău platnici, oameni care uită să achite contravaloarea acestui contract. Astfel de cazuri sunt întâlnite în mai toate cartierele municipiului. „Am reușit să amenajăm, în ultimii ani, 4.500 de locuri de parcare, iar 3.500 sunt date cetățenilor contra 120 lei pe an. Facem contracte pe perioadă nedeterminată, iar cetățenii au dreptul de a achita această sumă în fiecare an până la 31 martie. Din păcate, avem 300 de cazuri în care am reziliat contractele pentru că cetățenii nu și-au plătit sumele datorate. Am mai avut și cazuri în care cetățenii au renunțat la acele contracte”, a declarat Toma Șărămăt, reprezentant al Primăriei Târgu-Jiu. Jumătate din aceste contracte au fost deja repartizate altor persoane.

Locuri de parcare mai multe decât mașinile din zonă

Există zone în municipiu unde locurile de parcare sunt mai multe decât numărul mașinilor din cartiere. Astfel de situații sunt întâlnite în cartiere precum CAM. „Sunt și situații în care avem peste 120 de locuri de parcare marcate, făcute acum ceva vreme. Cetățenii au început să facă contracte, dar apoi au văzut că locurile de parcare nu se ocupă. Dacă au văzut așa, anul următor nu și-au mai încheiat contracte. Aceste lucruri se întâmplă în zone precum CAM, în zona Liceului Nr. 4. În zona centrală e exact invers. Pe Grivița sau Teilor, toate locurile sunt ocupate, mai sunt și cetățeni care au câte două mașini, mai ocupă locurile altora”, a mai spus Toma Șărămăt.

Se lucrează la amenajarea unor parcări noi

În zona centrală, în cartierul de lângă Hotelul Laguna, Primăria Târgu-Jiu a început să amenajeze 120 de locuri de parcare, care vor fi marcate și apoi distribuite cetățenilor care locuiesc în zonă. Aceasta va fi cea de-a doua parcare de reședință de aici. „Este foarte bine că vor mai face o parcare. Sunt mulți vecini care au câte două mașini și uneori ne ocupă locurile de parcare”, a spus o localnică.

Categoria: Actualitate

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad