4 beneficii mai puțin cunoscute ale consumului de mere

Fructe delicioase de sezon, merele au numeroase beneficii asupra organismului. Iar câteva dintre acestea sunt de-a dreptul remarcabile. Iată despre ce este vorba!

În general, merele conțin puține calorii, fapt pentru care pot fi consumate și în timpul unei cure de slăbire. De asemenea, merele sunt bogate în fibre și alte substanțe care reglează tranzitul intestinal și mențin senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Iar beneficiile acestor fructe nu se opresc aici!

Reduc simptomele sindromului de colon iritabil

Dacă suferi de sindromul de colon iritabil (SCI), poți incerca o cură pe bază de mere, întrucât aceste fructe controlează cele mai frecvente simptome ale acestei afecțiuni: diaree, constipație, dureri abdominale sau balonare.

Protejează oasele

Studiile arată că un flavonoid descoperit în compoziția mărului, cunoscut sub numele de florizină, protejează femeile aflate la menopauză de osteoporoză prin creșterea densității osoase. În plus, merele conțin bor, un alt element important pentru menținerea oaselor sănătoase.

Previn mai multe tipuri de cancer

Un măr pe zi ține departe mai multe tipuri de cancer, potrivit cercetărilor efectuate de-a lungul timpului. În coaja mărului se găsesc mai mulți compuși care au o activitate puternică împotriva celulelor cancerigene din ficat, colon sau sân.

Luptă împotriva bolii Alzheimer

Un consum constant de fructe bogate în fibre, precum mere, protejează organismul de Parkinson, o afecțiune caracterizată prin descompunerea celulelor nervoase ale creierului producătoare de dopamină (substanță care transmite informația între neuronii creierului).

www.clicksanatate.ro

Categoria: Sănătate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad