4 ceaiuri antigripă de vară

Lunile de vară nu aduc cu ele doar călduri sufocante, ci şi diverse forme de gripe şi răceli.

Ce facem împotriva tusei?

30 g flori de nalbă, 20 g flori de violete, 20 g flori de verbină, 20 g flori de podbal, 10 g mac. Toarnă o ceşcuţă din amestecul de plante în 250 ml de apă fierbinte şi lasă la infuzat 8 minute. Filtrează şi bea de mai multe ori pe zi.

Cum întăreşti imunitatea?

40 g de echinaceea (rădăcini), 30 g de coada-calului, 30 g de Ginseng. 60 de grame din amestecul de plante se toarnă într-un litru de apă, se lasă la macerat, la rece, 2-3 ore, apoi se fierbe la foc mic, 2-3 minute, şi se lasă la infuzat alte 15 minute. Apoi se filtrează şi se bea o ceaşcă după fiecare masă a zilei.

Cum scăpăm de frisoane?

30 g de echinaceea (rădăcină), 30 g flori de soc, 30 g flori de tei, 10 g mentă (frunze). Fă un decoct fierbând timp de 15 minute o linguriţă din amestecul de plante, într-o ceaşcă şi jumătate de apă, sau patru linguriţe de plantă, într-un litru de apă. Bea patru ceşti pe zi, între mese.

Ca să respiri în voie, bea ceai

4 g ienupăr (rădăcini), 30 g flori de lămâiţă, 20 g flori de salcâm, 10 g germeni de pin. Varsă 60 g din amestecul de plante într-un litru de apă care va fierbe 3 minute, apoi lasă să se odihnească 30 de minute. Filtrează, îndulceşte cu miere şi bea mai multe ceşti pe zi.
www.clicksanatate.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad