5 cauze mai puțin obișnuite ale durerilor de cap

Cine n-a avut măcar o dată o durere de cap? De cele mai multe ori ne gândim la existența unor probleme grave de sănătate, însă durerile pot fi declanșate din cauza unor lucruri minore, la care nici nu ne-am fi gândit. Iată despre ce este vorba!

1. Coafura și accesoriile

Felul în care îți prinzi părul îți poate da dureri de cap. Spre exemplu, cocurile sau cozile prinse prea strâns trag de scalp, ținându-l în tensiune, lucru care poate declanșa durerea de cap. La fel se poate întâmpla și în cazul în care purtăm o șapcă strânsă, o pălărie sau chiar ochelari de soare care sunt prea mici sau au brațele prea rigide.

2. Deshidratarea

Persoanele care nu beau suficientă apă în timpul zilei au un risc mai mare de a suferi din cauza durerilor de cap, ca urmare a deshidratării organismului. De aceea, este important să bem cel puțin 1,5 litri de apă și să consumăm alimente care ne hidratează organismul, precum caise, struguri, castraveți etc.

3. Anumite alimente

Alimentele afumate, murate sau uscate conțin sulfiți care dilată vasele de sânge, ceea ce duce la apariția durerilor de cap. Ca să îți dai seama dacă într-adevăr aceste alimente îți dau dureri de cap, ține cont de ceea ce mănânci în ziua respectivă, iar în cazul în care pe lista ta se regăsește unul dintre alimentele enumerate mai sus, consumă-l mai rar sau elimină-l din dieta de zi cu zi.

4. Mirosurile puternice

În general, mirosurile puternice duc la apariția durerilor de cap. Fie că este vorba de parfumul colegului, de un odorizant de cameră, de mirosul de benzină sau de fumul de țigară, toate ne pot da dureri de cap, care apar ca simptome ale unor alergii la astfel de mirosuri. Pentru a contracara acest efect al mirosurilor neplăcute, inhalează puțin ulei de mentă.

5. Ecranul calculatorului

Luminozitatea ecranului și variațiile ei activează reţină și nervii din spatele ochilor, lucru care duce la apariția durerilor de cap. De aceea, este indicat să faci o pauză de 10 minute la fiecare oră de stat în fața calculatorului, timp în care te poți plimba, fără a-ți mai obosi ochii cu altceva.

www.clicksanatate.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad