5 idei de a împrospăta aerul din casă în mod natural

O casă bine aerisită, cu un miros proaspăt şi reconfortant, este o casă cu adevărat primitoare. Lumânările şi spray-urile odorizante pot schimba aerul închis din încăperi, dar sunt costistoare. Dacă vrei să economiseşti bani, poţi alege o soluţie mai simplă şi la îndemână: produsele pe care le vei găsi în propria gospodărie. Îţi prezentăm câteva idei care te pot ajuta să-ţi parfumezi casa în mod natural.

1. Miros de vanilie
Cea mai simplă soluţie de a-ţi parfuma casa este folosirea vaniliei. Într-un vas, se toarnă apă, se adăugă vanilie şi se pune la fiert. Astfel, întreaga casă va mirosi a prăjituri abia scoase din cuptor.

2. Spray-uri pentru mobilier
Pentru a nu cheltui banii pe spay-urile din comerţ, învaţă să îţi faci singur propria soluţie de curăţat mobila. Combină apă cu un sfert de cană de balsam de rufe şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Amestecă bine soluţia obţinută şi pulverizeaz-o pe mobilă. Astfel, vei avea mobilă curată, iar casa ta va mirosi extraordinar de bine.

3. Lavanda
Se spune că mirosul din casă îţi poate schimba starea de spirit. Acest efect îl are lavanda, care te ajută să te relaxezi şi să te binedispui. Confecţionează săculeţi mici în care să pui lavandă şi agață-i prin şifonier sau pune-i prin diferite colţuri ale camerei. Te vei bucura astfel de un miros plăcut, folosind produse naturale ieftine.

4. Odorizante în borcan
Pentru parfumarea casei poţi să faci singur un odorizant de cameră. Ai nevoie de un borcan, bicarbonat de sodiu, uleiuri esenţiale, tifon şi un elastic. Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu opt picături de ulteiuri esenţiale şi se acoperă borcanul cu o bucată de tifon. Pentru a fixa tifonul pe borcan se foloseşte un elastic.

5. Flori proaspete
Cel mai simplu şi plăcut mod de a-ţi parfuma casa este cu ajutorul florilor. Adună în fiecare zi flori proaspete din grădină pentru ca locuinţa ta să miroasă frumos. Mai mult decât atât, sunt unele plante de ghivece care purifică aerul din casă (crinul păcii, dracena, iedera, feriga, ficusul, limba soacrei etc).

www.acasa.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad