5 întrebuinţări surprinzătoare ale scobitorilor

Scobitorile sunt accesorii pe care le găseşti în aproape orice bucătărie, întrucât au o întrebuinţare practică. Însă, funcţionalitatea acestora este mai mare decât te-ai putea aştepta. Cu ajutorul lor poţi repara, decora și chiar crea obiecte noi. Iată câteva întrebuinţări surprinzătoare ale scobitorilor care te-ar putea ajuta şi pe tine!

1. Curăţă telefonul şi laptopul

Când murdăria îşi face loc printre butoanele telefonului sau ale tastaturii, ia o scobitoare şi curăţă zonele murdare. De asemenea, scobitoarea poate fi folosită şi pentru a scoate bateriile din telecomandă.

2. Aprinde lumânările mai repede

De ce să te chinuieşti să aprinzi o lumânare sau o candelă folosind o brichetă sau un băţ de chibrit mult prea mic? Uită de chin! Foloseşte o scobitoare mai mare pentru a aprinde lumânările într-un mod mult mai simplu.

3. Marchează capătul unei role de scotch

Ţi s-a întâmplat probabil să te chinuieşti să găseşti capătul unei role de scotch. Timp pierdut, nervi, frustrare. Toate acestea doar pentru că ai vrut să lipeşti vreun obiect rupt. Pentru a evita asemenea probleme, foloseşte o scobitoare pentru a însemna capătul rolei de scotch.

4. Repară orificiile din lemn

Dacă ai bătut un cui greşit în peretele din lemn şi acum a rămas o gaură, nu te panica! Scobitoarele te pot ajuta să repari greşeala făcută. Aplică lipici sau superglue pe scobitoare şi pune-le în găurile inestetice de pe perete. Astfel, golul va fi umplut şi nici nu vei observa reparaţia făcută.

5. Vopseşte spaţiile mici

Dacă vrei să vopseşti unele zone mici de prin casă sau vrei să realizezi picturi interesante, iar pensula nu îţi este de ajutor, poţi folosi scobitorile. Astfel, vei putea trasa linii subţiri sau chiar conturul unor obiecte mici, fără să îţi faci probleme că vei greşi. De asemenea, poţi folosi scobitorile şi pentru a realiza modele inedite de manichiura. Scobitorile nu au doar o funcţie practică, dar te ajută să economiseşti şi bani, întrucât vei consuma mai puţină vopsea/lac de unghii.
www.acasa.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad