5 sfaturi despre cum să înveţi mai uşor pentru examenul auto

Majoritatea celor care învaţă pentru examenul auto se plâng că citesc legislaţia rutieră de două, chiar de trei ori, şi nu înţeleg nimic. Este adevărat, în România nu există un Cod Rutier clar şi legislaţia se modifică foarte des, iar materialele didactice sunt de fapt nişte legi şi ordonanţe de urgenţă ale căror texte nu tocmai prietenoase. Proba teoretică este dificilă şi ai nevoie de minim 22 de răspunsuri corecte din 26. În comparaţie cu un examen de la şcoală, nota minimă de trecere este de 8,46!

1. Fii motivat

Nu poţi învăţa bine dacă nu ştii pentru ce înveţi şi amâni mereu studiul pe altă dată. Unora le place să înveţe, altora, nu. Gândeşte-te bine şi fă-ţi o listă de motive pentru care ţi-ar plăcea să ai permis de conducere. Ia un pix şi o coală de hârtie şi scrie. Ce vreau să devin? Cum vreau să trăiesc? Am nevoie de permis? Cum vreau să fiu privit de cei din familia mea şi de ceilalţi: prieteni, cunoştinţe, vecini, colegi de muncă, rudele viitorului soţ sau ale viitoarei soţii? Chiar dacă eşti încă departe de ţintă, vei ajunge acolo! Răspunsurile la aceste întrebări sunt motivaţia principală pentru a învăţa. Păstrează lista pe care ai completat-o! Verifică-ţi motivaţia în fiecare zi. Vei vedea că se va mai modifica, dar îţi va prinde bine în general în viaţă.

2. Fii pregătit fizic

În general când înveţi, trebuie să fii odihnit fizic şi cu mintea limpede. Asta înseamnă că trebuie să ai un program de somn şi de odihnă. Cu unele variaţii, în funcţie de vârstă şi de programul zilnic, trebuie să dormi cel puţin 7-8 ore pe noapte.

3. Pregăteşte-ţi locul de studiu

Locul în care înveţi are nevoie de organizare. Pregăteşte-ţi locul de învăţat! Oriunde ar fi el, trebuie să fie curat, aerisit, nici prea cald, nici prea rece. Dacă înveţi în camera în care dormi, fă-ţi patul întâi! Pregăteşte înainte de a începe să înveţi cărţile necesare, site-urile cu resurse utile. Nu învaţă cu TV-ul pornit sau cu muzica agitată şi dată la volumul maxim! Dacă vrei un fond muzical, în surdină, învaţă cu muzica relaxantă, chill-out. Dacă nu-ţi place să înveţi singur sau consideri că un prieten sau un membru al familiei cu carnet te-ar ajuta, atunci apelează cu încredere la studiul în grup.

4. Planificarea

Fă-ţi planurile cu grijă! Citeşte teoria pe capitole, apoi rezolva chestionarele pentru capitolul respectiv. Vezi aici chestionarele pe categorii. Ai grijă unde faci chestionare, sunt multe site-uri “fantomă” care conţin multe greşeli care te vor deruta şi poţi să pici examenul! Recapitulează periodic ce ai învăţat. Recapitularea are cea mai mare importanţă pentru memorarea cunoştinţelor pe o perioadă lungă de timp. Nu uita că la examen nu vei avea întrebări din ultimul capitol sau din capitolul preferat ţie, ci din toată legislaţia rutieră. Poţi să înveţi tot ce trebuie să ştii la examenul auto cu ajutorul cursului de legislaţie rutieră.

5. Relaxează-te!

Fă pauze pentru odihnă de 15 minute la fiecare 45 de minute de învăţare. În pauză, fii activ. Poţi să faci câteva mişcări de gimnastică sau câteva ture de bloc. Poţi să duci gunoiul, să ştergi praful sau să speli vasele! În pauze, nu te uita la TV, lasă e-mail-ul, telefonul sau Facebook-ul.

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad