6 medicamente cu efecte secundare bizare

„Citeşte cu atenţie prospectul!”. Nu degeaba ne avertizează medicii sau producătorii să citim prospectul cu indicaţii şi contraindicaţii din fiecare cutie de pastile. Multe dintre ele au numeroase efecte adverse destul de des întâlnite, cum sunt durerile de cap, ameţelile sau durerile de burtă. Există însă şi consecinţe mai ciudate ale substanţelor chimice întâlnite în pastile. Iată şase medicamente cu efecte secundare bizare, potrivit everydayhealth.com.

Halucinaţii

1. Lexapro

Lexapro este un medicament des întâlnit, care se foloseşte în tratatea depresiei. Tot el poate provoca pacienţilor şi halucinaţii de genul 7 degete la o mână sau şerpi pe pereţi.

2. Lunesta

Ca şi Lexapro, somniferele Lunesta te pot face să te simţi în altă lume. Vezi lucruri care nu sunt acolo, simţi mirosuri ireale sau auzi ceva ce nu există.

Urina albastră

3.  Amitriptilina

Nu este ceva neobişnuit ca urina să îşi schimbe culoarea în roz atunci când mănânci o cantitate mai mare de sfeclă ori că ea să se transforme în portocaliu dacă eşti la o cură de vitamine. Însă, atunci când urmezi un tratament cu antidepresivul Amitriptilina, să nu te mire că urina poate ajunge să fie verde sau albastră. Este un efect secundar al acestui calmant şi nu-ţi influenţează cu nimic starea fizică de sănătate.

Coşmaruri

4. Chantix

Chantix este un medicament special creat pentru a-i ajuta pe cei care vor să renunţe la fumat. Ce mai face chantixul? Ţine treaz pacientul în cauză, provocându-i coşmaruri.

Somnambulism

5. Ambien

Dacă nu poţi să dormi şi te tratezi cu Ambien, ai putea avea surpriză că a doua zi să te trezeşti cu frigiderul mai gol sau cu maşina parcată în altă parte decât unde ştiai că ai lăsat-o. De vină sunt efectele secundare care îi fac pe pacienţi să mănânce, să vrea să facă sex, să conducă sau să dea telefoane în timp ce dorm.

Kilograme în plus

6. Zyprexa

Potrivit unui studiu, medicamentul Zyprexa, care este folosit în tratarea tulburărilor bipolare, poate să te îngraşe cu până la 9 kilograme în doar trei luni, indiferent de regimul alimentar folosit.

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad