6 moduri inedite de o refolosi mobila stricată

Ai numeroase piese de mobilier care s-au stricat de-a lungul timpului şi nu ştii ce să faci cu ele? Ei bine, în această perioadă destul de dificilă, în care criza financiară a pus stăpânire peste toată lumea, trebuie să încerci să îţi pui la contribuţie imaginaţia şi să recondiţionezi sau să reciclezi orice lucru vechi. Iată câteva moduri inedite de refolosi mobila stricată:

1. Jumătatea de masă

Dacă ai o masă căreia i s-a rupt un picior sau jumătate din suprafaţa sa este foarte zgâriată, nu te repezi să o arunci la gunoi. Recondiţioneaz-o pe jumătate. Tai-o şi şlefuieşte-o bine, apoi prinde-o de un perete. Este ideală pentru a aşeza pe ea câteva flori şi cărţi pe care vrei să le ai mereu la îndemână. În plus, este o idee îndrăzneaţă şi plină de creativitate, care cu siguranţă va fi remarcată de toţi musafirii tăi.

2. Scara veche

Ai găsit prin pod o scară veche, de mult uitată? Curăţ-o bine şi dă pe ea cu puţin lac, apoi așeaz-o în dormitor pe post de noptieră. Poate fi un bun suport pentru ceas, cărţi, flori sau lampă.

3. Spătarele scaunelor

Ai nişte scaune deteriorate, care au spătarele însă intacte? Foloseşte-le la confecţionarea unei măsuţe micuţe de cafea. Prinde-le cu atenţie de un blat de lemn şi vei obţine rapid o masă inedită, cu un design personal şi original.

4. Lăzile vechi

Ai prin garaj numeroase lăzi din lemn vechi şi nu ştii ce să faci cu ele? Profită de utilitatea acestora, vopsindu-le într-o nuanţă preferată şi foloseşte-le ca suport pentru diferite dosare sau orice alte lucruri de valoare, la care ţii foarte mult.

5. Uşile vechi

Dacă ţi-ai schimbat uşile de interior şi nu ştii ce să faci cu cele vechi, îţi dăm noi o idee. Foloseşte-le pe post de tăblii de pat. Tot ceea ce trebuie să faci este să le vopseşti într-o culoare care să se apropie de cea a patului sau orice altă nuanţă care îţi place.

6. Cârligele de la cuier

Dacă ai prin casă câteva cârlige din fier forjat de la vechile cuiere, nu le arunca. Prinde-le de o bucată de lemn vopsită şi foloseşte-le ca suport pentru corespondenţă. Astfel vei avea facturile la îndemână şi mereu în ordine.

www.acasa.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad