6 ponturi pentru a-ţi menţine memoria intactă

Ţi se întâmplă să uiţi unde ai pus cheile de la maşină sau numele persoanelor pe care abia le-ai cunoscut? Ei bine, problemele de memorie sunt din ce în ce mai frecvente în rândul populaţiei, iar cauzele sunt dintre cele mai diverse. Pentru a avea o memorie bună este important să îţi păstrezi sănătatea creierului. Iată câteva ponturi pentru a nu mai avea probleme cu amintirile!

1. Rămâi activ din punct de vedere mental

Majoritatea medicilor recomandă activitatea fizică pentru a-ţi menţine sănătatea şi corpul în formă. Acelaşi lucru se aplică şi pentru minte. Toate tipurile de activităţi de stimulare mintală îţi vor menţine creierul într-o formă bună, astfel că nu vor mai exista pierderi de memorie. În acest sens, este recomandat să citeşti ziare, să rezolvi integrame sau puzzle-uri şi chiar să încerci să schimbi traseul pe care îl urmezi pentru a ajunge la locul de muncă. De asemenea, poţi încerca să descoperi un instrument muzical sau să înveţi o limbă străină. Toate activităţile care stimulează creierul sunt esenţiale pentru a evita pierderile de memorie.

2. Socializează în mod constant

Socializarea joacă un rol important în a-ţi menţine creierul într-o formă bună. Aşadar, nu ar trebui să pierzi şansa de a fi alături de prieteni şi familie la picnicuri, petreceri ori alte activităţi. Mai mult decât atât, când întâlneşti persoane noi, te angajezi în discuţii care te menţin activ şi în formă. Socializarea joacă aşadar un rol important pentru a evita problemele de memorie.

3. Fii organizat

Rezultatele mai multor studii arată că oamenii au tendinţa să uite mai des atunci când în casele lor este dezordine, când lucrurile nu sunt pusă la punct. De aceea este bine să-ţi pui lucurile în ordine. Începe să ţii un jurnal unde să notezi întâlnirile importante, evenimentele şi lucrurile pe care le ai de făcut. Fă-ţi liste de cumpărături şi pune, de fiecare dată, lucrurile la locul lor. Astfel, odată ce te vei obişnui să păstrezi lucrurile în ordine, nu-ţi vei mai solicita creierul să te ajute să-ţi aminteşti diferite evenimente.

4. Încearcă să te concentrezi

Pentru a nu avea dificultăţi din cauza memoriei, este bine să eviţi să faci mai multe lucruri deodată. Încearcă să te concentrezi la informaţia pe care vrei să ţi-o aminteşti. Dacă te concentrezi suficient, îţi vei aminti fragmente din ceea ce îţi doreşti să afli, dacă nu chiar întreaga poveste. Activitatea fizică regulată îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, ceea ce face că memoria ta să rămână intactă. Experţii în sănătate spun că adulţii sănătoşi ar trebui să facă cel puţin 150 de minute de activităţi aerobice pe săptămână. De asemenea, 75 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână este mai mult decât suficient.

6. Urmează o dietă sănătoasă

Creierul tău trebuie să rămână sănătos şi, pentru a reuşi acest lucru, un rol important îl joacă alimentaţia. Pentru îmbunătăţirea memoriei este recomandat să consumi fructe, legume şi cereale integrale. De asemenea, alimentele bogate în proteine şi sărace în grăsimi îţi vor face bine. În plus, este important să consumi cât mai multe lichide, însă alcoolul ar trebui scos de pe listă. Alcoolul şi drogurile pot cauza pierderi de memorie.
www.acasa.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu




Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad