600 de salariaţi TESA ai CE Oltenia – trimişi în producţie, în această toamnă

Conducerea Complexului Energetic Oltenia efectuează o analiză în sectorul administrativ al companiei, cu scopul redimensionării personalului TESA. Măsura care are ca obiectiv reducerea numărului de salariaţi TESA de la 2.300, câţi sunt în prezent, la 1.700, ar urma să fie aplicată din această toamnă.


 

Ciurel: Mulţi salariaţi TESA nu-şi justifică activitatea

Măsura reducerii personalului TESA era anunţată de către managerul Laurenţiu Ciurel încă din luna ianuarie a acestui an pentru că mulţi angajaţi din acest sector nu-şi justifică activitatea. Ciurel declara la acea vreme că ar fi suficienţi 1.300 – 1.400 de salariaţi în sectorul administrativ.
„Nu o să mai putem ţine 2.300 de salariaţi TESA. Nu se justifică. Dacă are o diplomă de inginer, dar nu a lucrat niciodată în producţie, va trebui să meargă, chiar dacă are 40 de ani. Aşa era odată, întâi în producţie şi apoi la Comercial“, afirma, în ianuarie, Laurenţiu Ciurel.

Răuţ: La cariere diferite, acelaşi serviciu are un număr diferit de salariaţi

Despre redimensionarea structurii TESA a CE Oltenia au mai existat discuţii în trecut. Subiectul a reapărut zilele trecute, în contextul în care conducerea companiei lucrează la un astfel de proiect care vizează exclusiv personalul administrativ.
Ion Răuţ, director Resurse Umane în cadrul CEO, a afirmat săptămâna trecută la un post local de televiziune că o propunere pertinentă în acest sens ar fi reducerea cu 600 a numărului de salariaţi din sectorul TESA din această toamnă. „Am constatat că în unele birouri se mai calcă pe picioare colegii noştri. Aşadar, din sectorul administrativ, în acest an, vor fi trimise câteva sute de persoane în producţie”, a declarat Răuţ.
Analiza conducerii CEO a relevat faptul că la cariere diferite, acelaşi serviciu sau departament are un număr diferit de salariaţi.
„Există date din teritoriu de maniera asta: serviciul contabilitate, într-una din unităţile miniere, funcţionează cu 5 salariaţi, iar în alta cu 11 sau cu 13”, a exemplificat directorul Resurse Umane al CEO.
În această situaţie s-a ajuns din cauză că, în ultimii trei ani, până la înfiinţarea CE Oltenia, de la unităţile componente ale acestuia au fost disponibilizate 2.549 de persoane şi s-au angajat alte 700, o mare parte dintre acestea în sectorul administrativ.
Răuţ a dat asigurări că persoanele vizate de restructurare nu vor fi disponibilizate, ci li se vor oferi alternative pentru a lucra în producţie. „Tot din toamnă pregătim programul pentru disponibilizările anunţate de anul viitor, însă în acest an nu vor fi concedieri”, a conchis Răuţ.


Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad