7 ponturi pentru a cumpăra alimente sănătoase

Dacă vrei să mănânci mult mai sănătos în această vară şi să pierzi câteva kilograme, este bine să faci mici modificări în lista de cumpărături. Este important ca alimentele pe care alegi să le cumperi să fie bogate în nutrienţi şi să nu conţină aditivi alimentari. Iată câteva ponturi care te pot ajuta să cumperi alimente sănătoase!

1. Fă-ţi lista de cumpărături

Dacă plănuieşti să organizezi o petrecere şi trebuie să mergi la cumpărături pentru a te „aproviziona”, nu uita să îţi faci o listă cu cele necesare înainte. Pentru o petrecere reuşită nu este neapărat nevoie să cumperi burgeri, chipsuri sau cartofi congelaţi. Este vremea fructelor şi a legumelor, aşa că poţi pregăti aperitive sănătoase, folosind alimente proaspete, bogate în proteine. De asemenea, este recomandat să renunţi la băuturile carbogazoase şi să prepari sucuri din fructe proaspete.

2. Nu cumpăra alimente ambalate

De obicei alimentele ambalate sunt procesate şi conţin substanţe chimice şi conservanţi care îţi pot afecta sănătatea. Alege mereu alimente proaspete, pentru a fi sigur că ceea ce mănânci este natural.

3. Mergi direct la rafturile cu produse proaspete

Pentru a nu fi tentat să cumperi alimente nesănătoase, cel mai bine este să eviţi zonele din supermarketuri unde se găsesc asemenea produse.

4. Citeşte etichetele

Cel mai important lucru atunci când mergi la cumpărături este să citeşti etichetele produselor pe care intenţionezi să le cumperi. Astfel, vei şti ce ingrediente conţin şi, în funcţie de acestea, îţi vei putea alege produsele necesare. Este indicat să eviţi toate acele alimente care conţin ingrediente de care nu ai auzit vreodată. Totodată, nu uita să verifici termenul de valabilitate. Produsele expirate sunt printre cei mai mari „duşmani” ai organismului.

5. Alege produse organice

Dacă vrei să prepari o cină delicioasă pentru familia ta, mergi la supermarket şi pune în coşul de cumpărături doar produsele organice. Carnea de miel, de vită şi de pui, precum şi fructele de mare sunt alimentele care conţin cele mai puţine toxine.

6. Evită carbohidraţii rafinaţi

Faina albă, orezul alb şi porumbul fac parte din categoria carbohidraţilor rafinaţi care transformă caloriile în grăsime, motiv pentru care organismul tău nu are energie, ceea ce înseamnă că procesul de ardere a caloriilor se va desfăşura mai greu. Aşadar, când mergi la cumpărături, caută pâine integrală, cereale sau paste, astfel încât organismul să primească doza de energie necesară.

7. Alege cele mai sănătoase băuturi

Apa este cea mai sănătoasă băutură şi este recomandat să consumi cantităţi cât mai mari de apă, mai ales în timpul verii, când vremea este caniculară, iar corpul tău are nevoie constantă de hidratare. De asemenea, printre băuturile bune pe care le poţi consuma în această vară se număra ceaiurile şi cafeaua decofeinizată.
Este de preferat ca atunci când mergi la cumpărături să eviţi să cumperi băuturi carbogazoase. Acestea conţin foarte mult zahăr, iar cele dietetice sunt pline de substanţe chimice şi toxine pe care ar fi bine să le ocolești.

www.acasa.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad