7 sfaturi să-ţi scapi bebeluşul de iritaţii

Bebeluşul tău are pielea sensibilă? De fiecare dată când îi dai scutecul jos, observi că este iritat rău? Iată ce ai de făcut.

Lasă-l cât mai multă vreme fără scutec. Ideal ar fi câteva ore pe zi. După fiecare scaun, este o perioadă potrivită pentru a- l lăsa liber. Din acest moment este mai puţin probabil ca acesta să urineze în viitorul apropiat.
Pune-l să stea pe un scutec împăturit sau pe o saltea impermeabilă şi încercă să ţii scutecul sub el.
Aerul cald şi lipsa contactului cu materialul scutecelor, de obicei, rezolvă problema. Nu spăla zona acoperită de scutec cu săpun, deoarece acesta îl poate irita şi mai rău. Este suficient dacă-l clăteşti cu apă călduţă, fără a folosi niciun fel de burete.
Unge-l cu o cremă de gălbenele sau alt unguent recomandat de pediatru, de fiecare dată când îi schimbi scutecul. La copiii mai mari, erupţiile cauzate de scutece sunt, de obicei, produse de contactul prelungit al tegumentului cu urina caldă şi acidă.
De aceea, expunerea la aer şi schimbarea frecventă a scutecelor rezolvă, de cele mai multe ori, problema. Ai grijă! Uneori e vorba de mai mult decât o iritaţie. Dacă observi pete de culoare roşu deschis, care uneori se unesc pentru a forma o suprafaţă roşie continuă, mărginită de pete roşii, poate fi vorba de candidoză.
Du-l de urgenţă la doctor şi nu încerca un tratament la domiciliu, dacă erupţia este însoţită de băşici sau puroi şi, în plus, mai face şi febră. În caz contrar, infecţia s-ar putea agrava, mai ales că la bebeluşi avansează rapid.

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad