A crescut procentul de promovabilitate la Definitivat

Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Gorj, chiar și după rezolvarea contestațiilor, județul nostru fiind în continuare primul pe țară la examenul de Definitivat.

Procentul de promovabilitate a examenului de Definitivat la nivelul judeţului Gorj a crescut în urma soluţionării contestaţiilor. Astfel, de la 76,47% s-a ajuns, după recorectarea lucrărilor, la un procent de 82,35%, care menţine judeţul pe primul loc la nivel naţional. La examenul de Definitivat desfăşurat în acest an, în judeţul Gorj au existat şi două note de 10. „Suntem foarte mulțumiți de punctajul obținut anul acesta de către cadrele didactice gorjene. Ne justificăm rezultatul bun prin faptul că am făcut cursuri de pregătire cu profesorii, iar o bună parte dintre subiecte au fost parcurse înainte de examen. Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de Definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Candidaţii prezenţi la examenul de Definitivare au avut de susţinut două probe. Prima, care s-a desfăşurat în perioada ianuarie – iunie, a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă şi a avut caracter eliminatoriu. Anul acesta, la nivelul județului Gorj au fost 122 de cadre didactice cu fișe validate pentru a susține examenul de Definitivat, dar dintre aceștia, doar 113 au făcut inspecțiile speciale la clasă. Dintre cei 113 profesori, doar 107 au fost prezenți la examinare”, susțin reprezentanții ISJ Gorj.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad