A fost prinsă mama care și-a aruncat copilul viu la câini

Femeia care și-a aruncat nou-născutul câinilor din curtea Spitalului Târgu-Cărbunești a fost, în sfârșit, identificată de anchetatori. Abia la începutul acestei săptămâni, procurorul de caz a primit rezultatul testului ADN care i-a indicat făptuitoarea. Este vorba despre o femeie de 31 de ani, din comuna Bărbătești, mamă a încă doi minori. Aceasta nu își recunoaște faptele.

Ancheta penală desfăşurată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de poliţie, în cazul nou-născutului găsit la data de 18 aprilie decedat şi parţial devorat de animale în curtea spitalului orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti, a condus la identificarea mamei nou-născutului. Aceasta a fost identificată ca urmare a efectuării unor expertize ADN, pentru compararea profilului genetic al nou-născutului cu cel al mai multor persoane din cercul de suspecte. Maria Pavel, în vârstă de 31 de ani, urmează a fi reaudiată de procuror şi supusă unei expertize medico-legale psihiatrice.

A fost internată la Psihiatrie

În momentul în care polițiștii trimiși de Emil Moța, procurorul de caz, să o ridice pe Maria Pavel de la domiciliul său, femeia a făcut un atac de panică, fiind nevoie de intervenția medicilor pentru a o calma. Aceasta a fost transportată la Spitalul Orășenesc din Târgu-Cărbunești, după care medicii au luat decizia de a transfera la Târgu-Jiu, acolo unde a și fost internată la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Până nu va fi externată, ea nu va putea fi reaudiată. Maria Pavel a mai fost audiată și în luna aprilie, când i s-au prelevat și probe biologice, probe cu ajutorul cărora s-a putut face testul ADN care o arată pe aceasta ca fiind cea care a adus pe lume nou-născutul ucis de câinii vagabonzi din curtea unității medicale. Gestul său a șocat opinia publică.

Trăiește din ajutorul social

Femeia nu a recunoscut că și-a ucis copilul. Localnicii din Bărbătești spun că Maria Pavel a suferit o operație la cap în urmă cu câțiva ani și că aceasta este cunoscută cu afecțiuni psihice. În ciuda acestui fapt, femeia este beneficiară de ajutor social și muncește alături de ceilalți beneficiari ai Legii 416. „Maria Pavel are 31 de ani, este văduvă, mai are acasă doi copii minori, beneficiază de ajutor social pentru că nu este angajată și pentru că nu au din ce trăi. Credem că trăiește în concubinaj cu un bărbat din sat”, susțin reprezentanții Primăriei Bărbătești. Când i-a venit timpul să nască, Maria Pavel se afla în spital cu nepotul său bolnav. A născut în toaleta spitalului, după care și-a aruncat nou-născutul cu tot cu placentă în curtea unității medicale. Copilașul a fost devorat la scurt timp de câini. Chiar în timp ce polițiștii și procurorul de caz efectuau cercetarea la fața locului, Maria Pavel se afla încă în spital, cu nepotul său, și a făcut parte din cercul de suspecte.

Urmărită penal pentru omor calificat

Din datele de anchetă rezultă că aceasta s-a aflat în Spitalul Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti în perioada anterioară datei de 18 aprilie, în calitate de însoţitoare a unei rude în vârstă de 11 ani (copilul surorii sale – n.red.), internată la secţia Chirurgie. Reamintim faptul că la data de 19 aprilie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus în cauză începerea urmăririi penale in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, întrucât din actele premergătoare efectuate a rezultat că nou-născutul s-a născut la termen, a fost viabil, iar moartea acestuia a fost violentă, fiind cauzată de acţiunea sau inacţiunea unei persoane (cea care l-a născut l-a aruncat la câini – n.red.). Urmărirea penală continuă în cauză pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanei vinovate, conform legii.

Categoria: Eveniment

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad