A mers la școală cu tuberculoză, timp de cinci luni, pentru că a fost diagnosticată greșit

O fetiță în vârstă de 12 ani, din Târgu Jiu, a trecut printr-un adevărat coșmar în ultimele cinci luni. Părinții micuței au descoperit că aceasta suferă de tuberculoză după luni întregi și zeci de drumuri între medici și spitale. Fetița era elevă a Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu, instituție ale cărei cursuri le-a frecventat timp de mai multe luni, suferind de TBC.

Totul a început în urmă cu cinci luni, atunci când Viorica Gurgui și-a dus pentru prima dată fetița la medic pentru că aceasta avea o răceală care nu mai trecea. Atât medicul de familie, cât și medicii Spitalului Județean din Târgu Jiu au diagnosticat-o pe micuță cu o răceală, „o simplă bronșită” pentru care cadrele medicale i-au prescris medicamentație pe bază de antibiotice.
Văzând că starea fetiţei se înrăutăţeşte, părinţii au decis să meargă cu ea la un spital din Bucureşti. Abia după ce aceștia au mers, din proprie iniţiativă, la un control cu raze la plămâni, au descoperit afecţiunea de care suferea fetița.

A mers la școală în tot acest timp

Diagnosticul greșit pus de medicii gorjeni ar fi putut duce la îmbolnăvirea cu TBC a unui număr de 25 de copii, colegi de clasă cu eleva de 12 ani, și a 10 cadre didactice. Timp de aproximativ cinci luni, micuța a mers la școală nebănuind că afecțiunea de care suferă este atât de gravă.
Imediat ce au aflat verdictul medicilor din Capitală, părinții fetei au anunțat dirigintele acesteia, astfel că atât cadrele didactice, cât și ceilalți elevi au fost supuși unor controale amănunțite. „După ce am primit telefon de la mămica elevei, am luat legătura cu direcțiunea și medicul spitalului și am hotărât să sunăm fiecare elev în parte, să vină la școală pentru investigații, și am mers cu toții la spital pentru un control amănunțit”, a spus Adriana Petcu, dirigintele fetei.

Categoria: Actualitate

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Elena says:

    Sanatatea se afla in trendul general al vremurilor prezente .

    Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad