A nins în mai multe comune din Gorj

Pentru locuitorii câtorva comune din judeţul Gorj, iarna a venit mai devreme! La primele ore ale dimineţii de joi, în localităţile Schela, Roşia de Amaradia şi Dobriţa, fulgii de zăpadă şi-au făcut apariţia, băgând în sperieţi o parte dintre autorităţile locale.

Dacă pentru gorjenii din Dobriţa, faptul că iarna vine mult mai devreme nu este o noutate, primarul comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, se gândeşte cu groază la situaţia în care se vor găsi drumurile din zonă. Acesta recunoaşte că nu este pregătit pentru sezonul rece, în sensul că primăria nu are în depozit material antiderapant necesar sezonului rece. „Dacă ar continua să ningă şi dacă iarna s-ar instala de acum, s-ar putea să ne ia prin surprindere. La noi drumurile sunt în pantă, în fiecare an necesită întreţinere riguroasă, în sensul că trebuie împrăştiat material antiderapant. Suntem în situaţia în care nu am finalizat procesul de depozitare a acestor materiale necesare pentru drumurile din localitate. Cu alte cuvinte, sperăm ca Dumnezeu să intervină şi iarna să nu vină de acum, ci atunci când este normal să îşi intre în drepturi”, a declarat Cotojman.

Fără probleme la Dobriţa

Dacă edilul din Roşia de Amaradia nu vrea să audă de sosirea iernii, directorul spitalului din Dobriţa susţine că este obişnuit cu astfel de fenomene timpurii. „În fiecare an, aici, iarna vine mai devreme. Ne-am obişnuit cu acest aspect. Drumul de acces este asigurat în condiţii foarte bune de Consiliul Judeţean Gorj, iar pregătirile de iarnă, în cadrul spitalului nostru, le-am făcut deja. În Dobriţa, iarna vine mai devreme şi ţine până în aprilie. Pentru această iarnă suntem pregătiţi şi nu întâmpinăm nicio problemă”, a afirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad