Absolvenții clasei a VIII-a au aflat la ce liceu merg

Emoțiile au luat sfârșit ieri pentru absolvenții clasei a VIII-a. După mai bine de o lună de când au intrat în febra Evaluării Naționale, aceștia au aflat în sfârșit la ce liceu vor merge în următorii patru ani. Elevii au fost repartizaţi în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere (media Evaluării Naţionale şi media anilor de gimnaziu), în funcţie de liceele trecute pe fişa de opţiuni.

Cei 3.137 de elevi înscriși la Evaluarea Națională au aflat ieri ce liceu vor urma de acum înainte. Deși era programată pentru astăzi, afișarea rezultatelor a avut loc cu o zi înainte de data menționată în calendarul admiterii la liceu, pentru că repartizarea computerizată s-a făcut mai devreme.
Anul acesta, la nivelul județului Gorj, din cei 3.137 de candidați înscriși pentru repartizarea computerizată, au fost repartizați 3.133, un elev din județul Hunedoara și trei din județul Gorj, nefiind repartizați din cauza faptului că nu au trecut suficiente opțiuni pe fișa de admitere. Printre cei peste 3.130 de elevi care au fost repartizați la liceu în județul Gorj, 97 au fost elevi din alte județe care au ales să învețe în județul nostru.

205  elevi au plecat din județ

Printre absolvenții clasei a VIII-a care au terminat anul acesta cursurile școlilor din județul Gorj, s-au numărat și câteva sute care au optat pentru licee din alte județe. 205 elevi gorjeni au plecat din județ anul acesta. 19 dintre aceștia s-au îndreptat către Liceul Militar din Alba Iulia, 128 de elevi au plecat în județul Dolj, 40 în Mehedinți, 8 în Vâlcea, 2 în Mureș, 1 în Timiș, 1 în Prahova, 1 în Caraș Severin și 5 în București.
Anul acesta, la nivelul județului Gorj au fost repartizate 16 locuri pentru elevii de etnie romă, iar 224 de elevi au fost admiși la clasele cu profil vocațional. Pentru anul școlar 2013-2014, Inspectoratul Școlar Județean Gorj (ISJ) a pus la dispoziția absolvenților clasei a VIII-a un număr de 160 de clase.
Potrivit metodologiei de admitere la liceu, în perioada 17-26 iulie 2013, absolvenţii pot depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost admişi.

Categoria: Politică

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad