Absolvenții de studii superioare își găsesc foarte greu un job

La sfârșitul acestei săptămâni, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenții din promoția 2013. Din păcate, până acum, doar 33 de agenți economici și-au confirmat participarea la bursă, iar oferta locurilor de muncă este slabă pentru cei cu studii superioare.

Absolvenții promoției 2013 din județul Gorj sunt așteptați vineri, 27 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu-Jiu, pentru a participa la Bursa Locurilor de Muncă. În baza de date a AJOFM Gorj sunt înregistrați peste 2.000 de absolvenți care au devenit șomeri. Până în prezent, angajații AJOFM au luat legătura cu peste 150 de agenți economici; dintre aceștia, doar 33 au confirmat prezența la bursa de vineri. Aceștia vor oferi 319 locuri de muncă, dar, din păcate, doar 25 sunt puse la dispoziţie de angajatori tinerilor absolvenţi de studii superioare. Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi-a exprimat speranţa că în zilele următoare îşi vor trimite ofertele şi alţi agenţi economici care pot beneficia de facilităţi dacă angajează absolvenţi din actuala promoţie. În ofertele trimise la AJOFM se află şi posturi disponibile de farmacist, ingineri, dar şi de spălători de vase sau muncitori necalificaţi. AJOFM va continua să primească oferte cu locuri de muncă de la angajatori până pe 26 septembrie.

311 șomeri s-au angajat în august

Numărul de șomeri înregistrați existent la sfârșitul lunii iulie – 11.432 persoane – a scăzut în decursul lunii august, ajungând la 11.062 persoane, ca urmare a fluxului de intrări și ieșiri înregistrate. Astfel, numărul de șomeri intrați în evidențele AJOFM Gorj în luna august a fost de 1.538 persoane, după cum urmează: 1.411 persoane prin înscrieri noi, 131 persoane prin reactivări. În luna august au fost scoase din evidența AJOFM Gorj 1.908 persoane. Dintre acestea, 311 șomeri și-au găsit un loc de muncă. Categoria cea mai afectată de șomaj, în rândul șomerilor indemnizați, în luna august, a fost cea a persoanelor cu vârsta între 40-49 ani, 1.694 persoane din totalul de 4.547 șomeri indemnizați. La șomeri neindemnizați, categoriile cele mai afectate de șomaj sunt cele cu vârsta sub 25 ani – 2.023 persoane. Derularea Programului de Ocupare a Forței de Muncă în luna august a condus la crearea și ocuparea a 311 locuri de muncă, din care 101 pentru femei.

Sute de gorjeni, disponibilizați de la începutul anului

De la începutul anului și până în prezent, aproximativ 800 de gorjeni au fost concediați/disponibilizați colectiv. Foarte multe societăți din județ și-au trimis angajații în șomaj. Anul acesta, chiar și de la firmele care au legături cu unul dintre senatorii Gorjului (Dian Popescu – n.red.), Maserati Construct, au fost concediați angajați. „De la începutul acestui an am avut aproximativ 800 de noi șomeri, persoane care au fost concediate de diferite societăți. Disponibilizări colective de personal au fost la Euroconstruct, Olservmin, Sind Jilț, Cazare Cantine Motru, Cazare Cantine Rovinari, Maserati (60 persoane), Ermo, Serviciul Asistență Socială Novaci. Pentru luna octombrie mai avem anunțate peste 50 de concedieri de la Hidroconstrucția și Romsilva. De la Hidroconstrucția vor pleca doar 36 de angajați din 159, cât fuseseră anunțați la începutul lunii septembrie, iar de la Romsilva vor fi disponibilizate 20 de persoane”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad