Acţiune pentru prevenirea furturilor din locuinţă, înşelăciunilor şi tâlhăriilor

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Gorj, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Bumbeşti Jiu, au continuat acţiunile preventive pentru informarea cetăţenilor privind măsurile minime de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune comise prin metoda „accidentul” şi tâlhărie. Totodată, cetăţenii au primit recomandări privind protejarea locuinţei şi a bunurilor personale.
Poliţiştii s-au deplasat pe raza oraşului Bumbeşti Jiu, în zone cu aflux mare de persoane, fiind distribuite peste 150 de materiale informativ-preventive ce conţin recomandări. Ulterior, acţiunea a continuat şi în mediul rural, în comunele Muşeteşti şi Bălăneşti, unde poliţiştii au purtat discuţii cu aproximativ 50 de persoane. Au fost vizate, în primul rând, victimele potenţiale care au fost abordate în locuri publice, fiindu-le oferite sfaturi şi informaţii pentru adoptarea unei conduite antivictimale.
Aceste acţiuni sunt desfăşurate în cadrul campaniilor naţionale privind prevenirea furturilor din locuinţă, înşelăciunilor şi tâlhăriilor, derulate la nivelul întregului judeţ.
Autorii apelează telefonic potenţialele victime, cărora le comunică faptul că un membru al familiei acestora a suferit sau a provocat un accident rutier şi, sub falsă identitate (de exemplu: se pretind ca fiind avocat sau chiar membru al familie), solicită diferite sume de bani necesare acoperirii pagubelor cauzate de accident (costuri de spitalizare, daune materiale etc.). Pentru reuşita infracţională, mai este doar un pas pentru ca victima să depună sumele de bani solicitate într-un cont pe numele unei persoane menţionate de autori.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad