Acțiuni de prevenire la Bumbești-Jiu

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei oraşului Bumbeşti-Jiu au desfăşurat activităţi preventive şi de informare a populaţiei în cadrul Programului de prevenire a infracţiunilor comise cu violenţă, respectiv pentru prevenirea cauzelor care generează violenţa în familie.

Cu această ocazie au fost purtate discuţii cu persoanele cunoscute cu o situaţie materială precară sau cu probleme generate de nerespectarea normelor de convieţuire socială. Au fost prezentate sfaturile şi recomandările necesare în vederea evitării riscului comiterii unor acte de violenţă, dar şi pentru prevenirea abuzurilor săvârşite asupra copiilor, fiindu-le totodată distribuite 70 de pliante informativ-preventive. De asemenea, poliţiştii din Bumbeşti-Jiu au iniţiat o campanie un pentru prevenirea furturilor din autovehicule şi de componente auto. În scopul prevenirii acestor fapte, poliţiştii au purtat discuţii cu deţinătorii de autovehicule, care folosesc parcările din zonele periferice ale oraşului, dar şi cu proprietarii care parchează autovehiculele în exteriorul curţilor, în zone neiluminate, în vederea conştientizării acestora asupra riscurilor la care se expun în cazul neluării unor măsuri minimale de protecţie. De asemenea, au fost instruiţi conducătorii autovehiculelor de transport persoane în regim maxi-taxi, în vederea parcării pe timpul a autovehiculelor doar în spaţiile prevăzute, precum şi pentru o mai bună colaborare cu organele de poliţie, în cazul semnalării unor persoane suspecte de comiterea de infracţiuni, care folosesc staţiile societăţilor de transport persoane ori autovehiculele care realizează astfel de curse şi tranzitează localitatea. Acestora le-au fost distribuite 80 de pliante cu recomandări informativ-preventive.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad