Acțiuni informative ale Poliției la Tabăra Săcelu

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Gorj, împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. Gorj, s-au deplasat, vineri, la Centrul de agrement Săcelu.
La Tabăra Săcelu, polițiștii au desfăşurat o activitate informativ – preventivă în cadrul campaniilor pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizarea minorilor, prevenirea dispariţiilor de copii şi siguranţa în vacanţă. 48 elevi, cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, de la unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi, au fost beneficiarii recomandărilor poliţiştilor, care le-au oferit 100 de pliante informativ-preventive. Acestora le-au fost prezentate diverse aspecte privind răspunderea minorilor în cazul săvârşirii unor fapte antisociale şi le-au fost oferite informaţii şi recomandări privind siguranţa în vacanţă şi prevenirea dispariţiilor de copii. De asemenea, au fost prezentate elevilor câteva cazuri cu consecinţe negative în care au fost implicaţi elevi, tocmai pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor. Poliţiştii au organizat un concurs tematic intitulat „Mesajul meu preventiv”, în cadrul căruia copiii au avut de conceput sloganuri preventive pentru a fi folosite în campanii dedicate elevilor. Cinci elevi au fost recompensaţi de poliţiştii care  le-au oferit diplome de participare. Elevii gălăţeni au avut prilejul de a vedea şi « „analiza” două autospeciale din dotarea Poliţiei Române, precum şi materiale specifice folosite la intervenţii de jandarmii IJJ Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad