Activităţi casnice de toamnă: pregăteşte-ţi locuinţa pentru sezonul rece!

Temperaturile scăzute de afară te anunţă că a sosit momentul să îţi pregăteşti casa de iarnă. Dedică o parte din timpul tău câtorva activităţi domestice de toamnă, care să te ţină departe de probleme pe tot parcursul sezonului rece. Tu ştii ce ai de făcut acasă în această perioadă?

În afară de curăţenia generală din casă şi umplerea rafturilor din cămară cu murături şi zacuscă, mai există câteva activităţi domestice de care este bine să te ocupi pe timp de toamnă. Iată câteva exemple la care poate nu te-ai gândit până acum.

Inspectează-ţi ferestrele

Ferestrele care nu mai izolează perfect spaţiul interior îţi pot aduce surprize extrem de neplăcute pe timp de iarnă. Vezi dacă nu cumva au apărut defecţiuni şi ocupă-te de ele cât mai curând, înainte ca precipitaţiile şi ninsoarea să se instaleze. Ferestrele funcţionale te ajută să economiseşti până la 30% din plata facturii pentru încălzire, menţinând un climat plăcut în casă.

Repară uşile exterioare

Când Mama Natură îşi dezlănţuie furia iernatică, uşile exterioare sunt primele care te protejează de intemperii. Cheamă un tâmplar să repare eventualele defecţiuni şi aplică un burete nou izolator, pe care îl găseşti în orice magazin de bricolaj.

Verifică încuietorile

„Înarmează-te” cu o cârpă moale şi puţin lubrifiant pentru accesoriile uşilor. Aplică-l pe toate încuietorile, înainte de primul îngheţ. În acest fel, gerul nu le va afecta funcţionalitatea.

Protejează-ţi holul de igrasie

Igrasia şi mucegaiul sunt probleme frecvente pe timp de iarnă, când umiditatea şi lipsa soarelui favorizează formarea lor în această zonă a locuinţei. Cumpără un produs special de curăţare a mucegaiului şi curăță toţi pereţii, inclusiv colţurile pieselor de mobilier, astfel încât să nu permiţi apariţia acestor probleme deranjante şi periculoase pentru sănătate.

Izolează-ţi podul

Nu doar oamenii apreciază un adăpost călduros pe timp de iarnă. Rozătoarele abia aşteaptă să se instaleze comod în podul casei, deci anticipează-le intențiile şi izolează bine orice orificiu prin care ar putea să pătrundă înăuntru.

Verifică fundaţia casei

Fă o plimbare în jurul casei şi vezi dacă nu cumva s-a acumulat apă sau au apărut crăpături la nivelul fundaţiei. Toamna este mai uşor să te ocupi de aceste reparaţii, care, odată neglijate, în timpul iernii pot deveni un adevărat coşmar.

www.acasa.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad