Admiterea la ASE, numai pe baza notei de la Bac!

Absolvenții clasei a XII-a care nu au reușit să promoveze Bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie a anului acesta sau nu au reușit să intre de prima dată la Facultatea pe care și-au dorit-o, mai au o șansă. Mai multe universități din țară au anunțat că, din cauza numărului mare de locuri rămase disponibile în urma desfășurării primei sesiuni a admiterii, vor organiza o nouă sesiune de admitere.

Printre universitățile care au decis să le mai acorde o șansă viitorilor studenți se numără și Academia de Studii Economice din București. Senatul instituției a decis organizarea unor noi sesiuni de admitere. Prima sesiune este programată pentru luna august, iar ce-a de-a doua pentru luna septembrie. De această dată, admiterea se va face doar pe baza mediei de la Bacalaureat. Astfel, depunerea diplomelor de bacalaureat în original se va face între 7-9 august, iar afişarea finală a listelor cu candidaţii admişi pe locurile finanţate de la buget şi taxă şi a celor respinşi se va face pe 9 august.
Pentru sesiunea din septembrie, candidaţii vor putea depunere diplomele de bacalaureat în original între 11-13 septembrie, iar afişarea finală a listelor cu candidaţii admişi pe locurile finanţate de la buget şi taxă şi a celor respinşi se va face pe 14 septembrie
Anul acesta, la nivelul județului Gorj au susținut examenul de Bacalaureat aproximativ 5.000 de elevi din promoția actuală, dar și din promoțiile anterioare. Doar 57,54% dintre aceștia au reușit să promoveze examenul, iar alte câteva sute nu s-au înscrie în vederea susținerii Bacalaureatului din cauza corigențelor.

O nouă sesiune de admitere și la UCB

Printre universitățile din țară care organizează o nouă sesiune de admitere în această toamnă, se numără și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Conform situaţiei finale transmisă de către instituție pe data de 03.08.2013, din cei 1406 de candidați înscrişi, şi-au confirmat locurile 964 de candidaţi, ceea ce înseamnă un procent de 52,68 % din totalul locurilor scoase la concurs.
Locurile rămase neocupate vor fi scoase la concurs în sesiunea de admitere organizată în luna septembrie 2013, în perioada 06.09.2013 – 16.09.2013. Este vorba 866 de locuri (606 locuri la studii universitare de licenţă din care 116 pentru Învăţământ la Distanţă şi 260 de locuri pentru studii universitare de masterat).

Categoria: Social

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad