Afacerile din comerţul auto au scăzut în primele şapte luni cu 0,8%

Evoluţia a fost influenţată de scǎderile înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (cu 7,3%, serie brută), comerţul cu autovehicule (7%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (4,2%). Creşteri au înregistrat activitǎţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (9,8%).

În luna iulie afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor au crescut ca serie brută, faţă de luna precedentă, cu 5,2%, dar ca serie ajustată s-au redus cu 1%.

Comparativ cu iulie 2012 indicatorii sunt mai mari cu 4,4%, respectiv 2%.

Totodată, Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat şi evoluţia activităţii de servicii de piaţă prestate populaţiei. Ca serie brută, indicatorul a scăzut în primele şapte luni cu 3,9%, iar ajustat a avut un ritm de scădere apropiat (4%).

 

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/afacerile-din-comertul-auto-au-scazut-in-primele-sapte-luni-cu-0-8prc_97250.html#ixzz2eTZqxuC8

Categoria: Ultima oră

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad