Afaceriști din China, dispuși să investească un miliard de euro la Gorj

Investitorii sunt interesaţi de identificarea de oportunităţi de afaceri, fiind dispuși să investească un miliard de euro.

O delegaţie de investitori din China s-a întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, cu reprezentanții autorităților județene din Gorj. Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj a fost inițiatoarea întâlnirii. Grupul de investitori reprezintă o companie care derulează afaceri în domeniul construcţiilor civile şi industriale de orice tip şi se poate adapta la orice tip de proiect, în funcţie de oportunităţi.

Întâlnirea între reprezentanţii trustului de construcţii civile şi industriale a avut loc la Sala Maură, iar din partea autorităţilor judeţene a fost prezent preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, dar şi viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu. La discuţii au asistat şi primarul din Novaci, Dumitru Leuştean, şi Constantin Turbăceanu, edilul din Baia de Fier. „Vrem să tratăm cu seriozitate toate aceste întâlniri şi să propunem de fiecare dată proiecte concrete şi nu doar să avem discuţii amicale. Este foarte important ca oaspeţii noştri, indiferent din ce zonă provin şi ce companii reprezintă, să primească un mesaj foarte clar de sprijin a oricărei investiţii pe care vor să o promoveze pe teritoriul judeţului Gorj. Oportunităţile de investiţii sunt atât în domeniul industriei energetice, unde există deja anunţată investiţia chineză într-un grup energetic nou de 600 de MW la Rovinari, dar mai există oportunităţi într-un domeniu aflat în curs de dezvoltare şi expansiune. Este vorba de turism; aici avem zona submontană şi montană a judeţului, cu Transalpina, Rânca şi turismul rural, de aventură, monahal, cultural şi aşa mai departe”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Au venit să se informeze înainte de a investi

Reprezentanţii delegaţiei de investitori din China au declarat că principalul scop al vizitei este în primă fază informarea şi documentarea, în ceea ce priveşte domeniile de colaborare cu autorităţile din judeţul Gorj: „Scopul vizitei noastre în Gorj este de a ne informa şi de a ne documenta în legătură cu oportunităţile de colaborare. Reprezentăm o companie mare, un trust de construcţii civile şi industriale, utilităţi şi infrastructură; mai activăm în industria materialelor de construcţii şi suntem implicaţi în proiecte de dezvoltare imobiliară, dar şi comerţ exterior. Realizăm cu plăcere şi alte tipuri de proiecte, în funcţie de proiectele pe care le identificăm. Vrem să cunoaştem intenţiile de colaborare la nivelul judeţului Gorj”, a precizat Wang Tieshan, conducătorul delegaţiei de întreprinzători din China.

Mai multe proiecte în discuție

Autoritățile județene le-au propus chinezilor trei proiecte majore. „Avem în primul rând un proiect care vizează dezvoltarea integrată a zonei montane din judeţul Gorj. Zonele vizate sunt: Bumbeşti-Jiu, Muşeteşti, Crasna, Novaci, Baia de Fier şi Polovragi, limita cu judeţul Vâlcea. Durata de implementare este de 36 de luni şi valoarea este de 195 de milioane de euro. Se are în vedere ridicarea unei capacităţi turistice lângă Castrul Roman de la Bumbeşti-Jiu, iar în contextul extinderii domeniului schiabil în Rânca, dorim să mai realizăm un centru funcţional în zonă. Al doilea proiect vizează construcţia unui aerodrom la Stăneşti. Valoarea proiectului este de 6 milioane de euro. A treia oportunitate de investiţii ar putea fi construirea unui combinat pentru producerea de îngrăşăminte minerale cu suport humic din lignit. Localizarea proiectului este la Turceni. Solicitanţi sunt Consiliul Judeţean şi Complexul Energetic Oltenia”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. „Pe lângă infrastructură, avem nevoie de prelungirea domeniului schiabil și sper ca investitorii din Cgina să fie de acord. Le vom pune la dispoziție, prin concesiune, la preț nu mare, terenul. Vom merge la Rânca pentru ca dumnealor să vadă”, a spus Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gogu says:

    FELICITARI INITIATORILOR. NU CONTEAZA CINE SUNT CEI CARE AU INITIAT O ASEMENEA INTALNIRE, DAR ORICE REUNIUNE CARE PRESUPUNE APARITIA SI CONCRETIZAREA UNOR OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE PE DIVERSE DOMENII ESTE BENEFICA. DACA SE VA CONCRETIZA PRODUCTIA DE INGRASEMINTE ASA CUM SE MENTIONEAZA IN ARTICOL LA TURCENI, DUSMANILOR LUI CALINOIU SI CARCIUMARU LE TRANSMIT CA INTRATI LA -NO COMENT- PTR. CA CEI DOI VOR INTRA IN ISTORIA JUDETULUI.ASTA E.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad