Afaceristul Nicolae Țârcă și-a pus ștreangul de gât pe Transalpina

Omul de afaceri Nicolae Țârcă, patronul societății Gastrom Group, dar și al Restaurantului Amanda, s-a sinucis sâmbătă dimineața. Țârcă a fost găsit spânzurat într-o cabană din stațiunea Voineasa, de lângă șoseaua Transalpina. Afaceristul avea probleme financiare.

Omul de afaceri Nicolae Ţârcă, din municipiul Târgu Jiu, a fost găsit spânzurat într-o cabană din stațiunea Voineasa. Afaceristul era patronul firmei Gastrom Group și al unui restaurant la Câmpu-Mare, Albeni, având și alte afaceri în domeniul alimentației publice. Se pare că Nicolae Țîrcă ar fi recurs la gestul extrem din cauza unor probleme financiare grave cărora nu le găsea rezolvare. Potrivit unor apropiați, firma pe care Nicolae Ţârcă o administra intrase în faliment, acesta împrumutase bani şi de la cămătari, afundându-se în datorii. De curând, afaceristul a trecut printr-un divorț, soția sa primind în urma partajului o casă în Târgu-Jiu şi restaurantele din municipiu. Pentru datorii neplătite către stat, o parte dintre restaurantele lui Țârcă au fost deja vândute de către Direcţia Finanţelor Publice Gorj.

Contracte cu statul

În vara anului trecut, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a reziliat contractul de patru ani pe care firma lui Țârcă – Gastrom Group – îl încheiase cu instituția. Firma sa trebuia să furnizeze mâncarea în regim de catering pentru persoanele asistate, dar asistații s-au plâns de calitatea hranei. Suma pe care o achita DGASPC Gorj pentru hrana fiecărui asistat era de nouă lei pe zi, în cazul unui adult, și de șapte lei, pentru un copil. Încă din vara anului trecut, societatea Gastrom se afla în reorganizare şi se confrunta cu probleme financiare. Firma a fost cumpărată de Nicolae Țârcă de la câţiva oameni de afaceri din Constanța și derula mai multe contracte încheiate cu Ministerul Apărării Naționale. Noul patron a continuat să câştige pe bandă rulantă contracte cu MAPN. Societatea Gastrom a asigurat hrana pentru militarii de la unitățile din Vâlcea, Braşov, Bucureşti, Piteşti, Craiova și Brad.

Categoria: Eveniment

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad