Află cum îți poți îmbunătăți viața sexuală!

Chiar dacă par un moft şi, pentru multe femei, antrenamentul muşchilor vaginali este un subiect tabu, exercițiile Kegel îmbunătățesc nu numai calitatea vieții sexuale, ci şi starea generală de sănătate. Iată de ce exersarea musculaturii genitale este atât de importantă.

Înainte şi după naştere

Anumite femei au nevoie în mod real de aceste exerciții atât înainte, cât şi după naştere. Inventate de ginecologul cu acelaşi nume, gimnastica sexuală este extrem de benefică pentru cele care urmează să devină mămici. Astfel sunt antrenați muşchii care vor fi supuşi la efortul intens ce va urma.
Naşterea solicită la maxim şi întinde musculatura din jurul vaginului. Din acest motiv, o bună exersare a musculaturii permite recuperarea rapidă a tonicității vaginale Şi oferă senzații mult mai plăcute în timpul sexului. Unul dintre efectele înaintării în vârstă constă în slăbirea tonusului muscular şi nici muşchii vaginului nu fac excepție de la această regulă. Acesta este încă unul din motivele pentru care ar trebui să ne obişnuim să exersăm şi aceşti muşchi.

Nu da vina pe penis!

Dacă în mod repetat eşti nemulțumită de performanțele sexuale ale partenerului, acest lucru nu se datorează neapărat faptului că aceştia nu sunt „bine dotați”. O insuficiență a musculaturii vaginale poate fi de asemenea responsabilă de acest disconfort. În mod normal, pereții vaginali ar trebui să se atingă însă, atunci când musculatura nu mai este tonifiată, şi plăcerea resimțită în timpul actului sexual este redusă.

Sporesc calitatea orgasmului

Din nefericire, femeile au o musculatură mai slab dezvoltată decât cea a sexului opus. Acest dezavantaj îşi spune cuvântul şi în plan sexual. Aceasta este explicația pentru care bărbații ajung la orgasm mult mai repede. Pentru a ajunge la „performanțe” similare, reprezentantele sexului feminin trebuie să muncească mai mult.

Antrenamentul plăcerii

Exercițiile Kegel nu sunt deloc complicate şi au avantajul că pot fi făcute oriunde, în orice moment al zilei. Nimeni nu va observa.
Contractă musculatura vaginală timp de cinci secunde, apoi relaxează încet muşchii perineului. Repetă manevera de 10-15 ori succesiv. Ia o pauză de 1-2 minute şi reia seria de exerciții.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad