Află cum va fi vremea în această toamnă

Potrivit meteorologilor, toamna aceasta va fi una destul de călduroasă în toate regiunile țării. În luna septembrie, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general normale, exceptând regiunile vestice, centrale și nordice, unde local se pot înregistra valori peste mediile multianuale.
În luna octombrie, valorile termice vor fi în general apropiate de normele climatologice, posibil mai ridicate în sudul, sud-estul şi vestul tarii. Cantitatile lunare de precipitatii vor depăși, în general, mediile climatologice, exceptând sud-estul şi estul teritoriului, unde vor fi apropiate de normal.
În luna noiembrie, temperaturile aerului vor fi apropiate de mediile multianuale, iar în sud și sud-est sunt estimate valori peste cele normale. În centrul și nord-estul țării sunt posibile cantități de precipitații peste mediile climatologice, în timp ce în sud vor fi mai puține.
În regiunea Olteniei, vremea va fi mai caldă, în primele zile ale intervalului, decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, cu 26 de grade în medie. Scăderea de temperatură prognozată pentru data de 13 septembrie va aduce regimul termic în jurul valorilor climatologic normale, respectiv 22-24 de grade. Minimele nocturne se vor situa în primele zile, în medie, între 13 și 15 grade, urmând să scadă după data de 14 septembrie. Ploi mai frecvente, moderate cantitativ se vor semnala între 11 şi 13 septembrie, apoi în jurul datei de 17 septembrie. În restul intervalului sunt de aşteptat doar ploi slabe, izolate.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad