Află cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii au publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării. Potrivit specialiștilor, în primele zile, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori uşor sub cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, în medie de 20-21 de grade. Temperaturile se vor situa peste cele obişnuite în zilele de 25 şi 26 septembrie, când valoarea medie va fi de 24-25 de grade. După data de 27 septembrie, scăderea de temperatură anticipată va readuce regimul termic diurn la valori în jurul celor climatologic normale.
În regiunea Olteniei, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele obişnuite ale perioadei, cu 21-23 de grade (în medie). Încălzirea vremii prognozată în jurul datei de 26 septembrie va determina o valoare mai ridicată decât ar fi climatologic normal, în medie de 24-26 de grade. Aceaşi distribuţie raportată la valorile climatologic normale se constată şi în cazul minimelor nocturne, care, cu 9-12 grade în medie, se vor situa în jurul valorilor mediate multianual. Probabilitatea de ploaie se menţine destul de redusă, cu excepţia zilelor de 30 septembrie şi 1 octombrie, când ploile se pot semnala local.
La munte, valorile termice se vor menţine destul de scăzute în primele zile, atât cele maxime, cu medii de 7-10 grade, cât şi cele minime, cu 2-4 grade. Apoi, o creştere uşoară a temperaturilor va aduce regimul mediu la valori de 11-12 grade ziua şi 4-6 grade noaptea, apropiat de ce ar fi normal în această perioadă din an. Probabilitatea pentru precipitaţii se menţine destul de mare pe tot intervalul, dar vor fi doar ploi slabe, cu caracter local, exceptând perioada 29 septembrie – 1 octombrie, când ploi moderate cantitativ vor fi pe spaţii mai extinse. Pe creste, la peste 1800 m altitudine, vor mai fi trecător şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad