Află cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada cuprinsă între 14 şi 27 octombrie. În jurul datei de 15 şi 16 octombrie va ploua în aproape toată ţara, iar la munte vor fi şanse de lapoviţă şi ninsoare. În primele trei zile ale intervalului de prognoză, în regiunea Olteniei,  regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18-20 de grade şi minime nocturne de 10-11 grade. În intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16-17 grade, în timp ce minimele nocturne de 6-10 grade vor caracteriza dimineţi normale pentru această perioadă din an. Începând cu data de 19 octombrie, regimul termic se va menţine peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 18-22 de grade, cât şi a minimelor, anticipate în jurul a 8-10 grade. Probabilitate mare de ploaie va fi și în jurul datei de 22 octombrie.
Astăzi, cerul va fi înnorat şi va ploua în jumătatea de vest, iar seara şi noaptea, şi în sudul ţării. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi importante de apă, iar pe crestele munţilor ploile se vor transforma în lapoviţă. Vântul va sufla de la slab la moderat, cu intensificări trecătoare în majoritatea regiunilor. Temperatura va fi în scădere în regiunile intracarpatice, astfel încât maximele termice se vor încadra între 13 grade în Dealurile de Vest şi 22-23 în sudul Munteniei.
Joi, vremea se răceşte şi în regiunile extracarpatice, astfel că la scara întregii ţări vor fi maxime între 12-13 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 19 grade în Oltenia – valori uşor sub mediile climatologice ale acestei date. Ploile se mută în est şi în sud-est, unde izolat se pot cumula cantităţi de apă însemnate. În restul ţării norii se mai risipesc, iar ploile se vor restrânge treptat. Vântul va sufla cu putere pe crestele munţilor, unde apar din nou precipitaţiile mixte, dar rafale susţinute vor fi şi în Moldova, Bărăgan Dobrogea şi Oltenia. În concluzie, senzaţia de rece va fi amplificată.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad