Află cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Potrivit meteorologilor, sfârşitul lunii iulie ne va aduce mult soare și temperaturi caniculare. În zilele următoare, cel mai cald va fi în sudul țării, unde, miercuri, temperaturile vor atinge 32 de grade Celsius. Vremea în ţara noastră va intra într-un proces accelerat de încălzire. Prognozele meteorologilor arată că mercurul din termometre va urca simţitor în zilele următoare.
În Oltenia, până pe 29 iulie, vremea se va încălzi treptat, atât valorile termice diurne cât şi cele nocturne fiind în creştere. Astfel, temperaturile maxime vor fi pe 22 iulie de 28 de grade Celsius, iar în zilele de 28, 29 şi 30 iulie vor depăşi 35 de grade Celsius. Începând din 31 iulie, vremea se va răcori ușor, însă se va menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului de prognoză, cu temperaturi de 33-34 de grade Celsius. Temperaturile vor creşte în timpul nopţii, ajungând până la 20 de grade pe 30 şi 31 iulie. Apoi acestea vor marca o scădere uşoară, fără a coborî sub 18 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi redusă, dar izolat, în săptămâna 29 iulie-4 august, vor fi posibile fenomene de instabilitate atmosferică, cantităţile de apă fiind în general neînsemnate.
În luna august, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, iar local în centrul şi nordul ţării, vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale. Cantităţile lunare de precipitaţii se vor apropia de mediile multianuale în regiunile nordice, dar se vor situa sub normal în restul teritoriului.
Luna septembrie va aduce temperaturi apropiate de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde vor putea avea valori ce vor depăşi mediile climatologice. Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de uşor deficit în majoritatea regiunilor.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad