Află cum va fi vremea până pe data de 11 august

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 5 – 11 august, în fiecare regiune a ţării. În Oltenia, între 5 şi 9 august mediile valorilor termice diurne vor creşte de la 32 la 36 de grade Celsius, apoi vor scădea treptat, spre 32 de grade pe 12 august. În a doua săptămână regimul termic diurn se va menţine constant la valori apropiate de cele normale pentru prima jumătate a lunii august. Temperaturile minime nocturne vor fi, în medie, de 17…19 grade pe tot parcursul intervalului, cu cele mai calde nopţi în intervalul 8-10 august. Nu vor fi ploi în primele 5 zile ale perioadei de prognoză, apoi va exista o probabilitate redusă pentru averse slabe, cu precădere între 13 şi 15 august.
Astăzi, vor fi 30-36 de grade în vest, 30 -35 de grade în Maramureş, 34 -36 de grade în Banat, 30 -36 de grade în Oltenia, 28 -34 de grade în Muntenia, 28-32 de grade în Dobrogea, 27 -33 de grade în Moldova. Treptat, şi nopţile vor fi sufocante: sunt anunţate peste 20 de grade, ca la Tropice.
La munte, vremea se va încălzi în intervalul 5-9 august, în care atât temperaturile maxime, cât şi cele minime vor creşte, în medie, cu 5 grade, atingând pe data de 9 august, valori medii de 14 grade dimineaţa şi 25 de grade la amiază. Ulterior regimul termic va scădea uşor şi treptat, spre medii diurne de 20 de grade şi nocturne de 11 grade la sfârşitul intervalului de prognoză. Pe parcursul primelor zile instabilitatea atmosferică va fi redusă, dar după 10 august creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice.

Categoria: Eveniment

Tags:

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. dino says:

    HAI CU PLOI!

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad