Agricultorii gorjeni depun cererile de motorină la APIA

Centrul Judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA Gorj) informează producătorii agricoli  cu privire la acordarea ajutorului de stat în agricultură, în sectorul vegetal, zootehnic şi de îmbunătăţiri funciare  prin rambursarea ratei accizei pentru motorina utilizată în agricultură.

În cursul anului 2012, au fost depuse 136 cereri reprezentând 54 persoane fizice autorizate, întreprinderi familiare, întreprinderi individuale sau societăți comerciale şi a fost autorizată la plată suma totală de 215.416 lei. Beneficiarii schemei de ajutor de stat reglementată de prezenta hotărâre sunt prevăzuţi la art. 3 lit. a) – d) din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 74/2010, cu completările ulterioare. Beneficiază de ajutor de stat, în temeiul prezentei scheme, orice solicitant care depune la autoritatea competentă o cerere de acord prealabil pentru finanţare, iar aceasta confirmă în scris, sub rezerva verificărilor ulterioare, acordul pentru solicitarea finanţării. Pentru anul 2013, cererea se depune după 20 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, dar nu mai târziu de 13 decembrie 2013, iar pentru anul 2014, cererea se depune în perioada 1-31 decembrie 2013. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard pentru anul 2013, de 330,395 euro/1000 litri, până la  acciza redusă  de 21 euro/1000 litri, respectiv 1,399 lei/litru motorină. Cererea se depune  la APIA Gorj, unde sunt situate exploataţiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat sau unde au fost depuse cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă sau la Centrul Judeţean APIA la care au fost depuse cererile de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare în cadrul schemei de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad