Ai insomnii? Iată ce efect are lipsa somnului asupra organismului!

Pentru acest studiu, cercetătorii de la Universitatea din California au folosit aparate IRM (imagistică prin rezonanţă magnetică) şi au analizat creierul a 23 de persoane care au fost private de somn. Activitatea creierului în cazul acestora a fost examinată în două rânduri, după o noapte completă de somn şi după o noapte în cursul căreia nu au putut să doarmă deloc.
Concluziile au venit imediat. Când n-au dormit, au avut poftă de alimente mult mai bogate în calorii, perturbările apărând în zona cortexului, care controlează saţietatea. În urma acestui studiu, cercetătorii cred că există o mare legătură între lipsa somnului şi obezitatea.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), mai mult de o treime dintre adulţii de peste 20 de ani din lume erau supraponderali şi 11% obezi în 2008. Numărul persoanelor supraponderale s-a dublat din 1980, atingând 1,4 miliarde de adulţi în 2008.

www.libertatea.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad